Участието ни в четворната коалиция беше грешка, но и не

...
Участието ни в четворната коалиция беше грешка, но и не
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 29 октомври


" Участието ни в четворната коалиция беше неточност, само че и не беше неточност. Грешка поради коалиция на несъвместими партии. Не беше неточност, тъй като това беше обединяване против ГЕРБ и Движение за права и свободи, по тази причина в такива обстановки човек може да преглътне идеологическата нетърпимост към някой сътрудник. Направихме някои хубави неща против модела ГЕРБ - Движение за права и свободи - спецсъдът и спецпрокуратурата, да вземем за пример. Кирил Петков се опита да направи лична бухалка, ние и това спряхме. Затова станахме зложелател. Спазването на правила и поредност, в това число и за Македония, главната причина, поради която напуснахме обединението, води до фронт против теб ".

Това сподели пред БНР Тошко Йорданов, зам.-председател на Има Такъв Народ.

„ Към страната ни е оферирано това, което което и към Словакия – Пейтриът. Германия получи танкове, бронирани машини – механизмите са най-различни. Всяка една страна е имала опция да стартира диалози ”.

Това съобщи в студиото на предаването „ Офанзива ” на NOVA NEWS Велизар Шаламанов - министър на защитата в служебното държавно управление на Георги Близнашки.

Идеята е отхвърлена с позоваване на Народното събрание, който реши България да дава филантропична, само че не и военна помощ на Украйна.

По информация на Групово дело “Гранична полиция “, от 22 часа на 29 октомври до 6 часа на 30 октомври на всички Граничен контролно-пропусквателен пункт на българо-турската граница придвижването на моторни транспортни средства ще бъде прекратено.

Причината - актуализиране на осведомителните системи от турска страна.

Ограничението се отнася за всички типове транспортни средства, в двете направления на трите гранични пункта с България - Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново.

Публична загадка е, че в Украйна се води война с българско оръжие и това, което се разисква сега е един политически акт, който с нищо няма да промени фактическата конюнктура.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria дипломатът и специалист по сигурността Любомир Кючуков.

Оръжието явно не е непосредствено отправено към Украйна. Въпреки това, то би имало и своите на практика измерения. Става дума за цената, тъй като когато приказваме за помощ явно не е договорка за покупко-продажба. Военната помощ на Съединени американски щати става от порядъка на 27 милиарда $. България не дава непосредствено финансова помощ, а взе участие посредством финансирането на така наречен Европейски инструмент за мир, който служи за въоръжаване.

Нов цех за електрически колела край Пловдив ще обезпечи нови 1000 работни места. Това стана известно по време на визитата на служебния министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев във водещия производител на е-велосипеди, сертифициран с клас А за инвестиция, оповестиха от пресцентъра на министерството.

На среща със притежателя на индустриалната база на " Макском " Максим Митков бяха разисквани бъдещите проекти на предприятието и построяването на новия цех за е-велосипеди, който също ще бъде в Тракия икономическа зона край пловдивското село Радиново. Българската компания е измежду най-големите производители на колела в Европа с потенциал от над 400 000 бройки годишно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР