Ново мобилно приложение, пуснато преди летния сезон, има за цел

...
Ново мобилно приложение, пуснато преди летния сезон, има за цел
Коментари Харесай

Гърция пусна мобилно приложение за докладване на нарушения по плажовете

Ново мобилно приложение, пуснато преди летния сезон, има за цел да даде опция на плажуващите да рапортуват за нарушавания на наредбите за достъп до плажовете по известните крайбрежия на Гърция, оповестява електронното издание на в..

Наречено „ MyCoast “, приложението, пуснато от Министерството на цифровото ръководство, разрешава на потребителите да подават тъжби по отношение на случаи, в които туристически заведения надвишават избраното им място за чадъри на плажа или вземат участие в неразрешена окупация без нужното съглашение за концесия.

Използвайки функционалности за геолокация, потребителите могат да дефинират точното местонахождение на хипотетично нарушаване. Веднъж разпознато, приложението дава изчерпателна информация, в това число избраното местонахождение, продължителността на лизинга и позволената зона на покритие, посочена в лицензионното съглашение.

Жалбоподателите имат опция да подават отчети или под своето име, като употребяват потребителското си име и ключова дума за Taxisnet, или анонимно.

Миналото лято публичното неодобрение поради ограничавания достъп до плажа провокира появяването на придвижването за „ плажни кърпи “, наблягайки необятно публикувания проблем с противозаконното нахлуване на бизнеси на плажовете с чадъри и шезлонги. В отговор държавното управление вкара по-строги разпореждания, регулиращи употребата на плажовете.

Според новите правила границите на плажовете се записват електронно, а концесионните площи са строго предефинирани. Освен това бяха въведени общо 198 „ недосегаеми плажа “ в райони, избрани от Natura, с цел да се защитят тези екологично чувствителни зони.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР