UBS оповести най-значителната тримесечна печалба, регистрирана някога от банка, постигайки

...
UBS оповести най-значителната тримесечна печалба, регистрирана някога от банка, постигайки
Коментари Харесай

UBS спечели рекордните $29 милиарда от поглъщането на Credit Suisse

UBS оповести най-значителната тримесечна облага, записана в миналото от банка, постигайки $29 милиарда облага, обвързвана с придобиването на Credit Suisse.

Швейцарската финансова институция оповести тези данни в четвъртък, потвърждавайки уговорката си да погълне вътрешните интервенции на Credit Suisse, макар че се сблъска с съпротива от страна на локалните и политическите среди. Очаква се договорката да докара до обилни съкращения на работни места и закриване на голям брой клонове.

UBS пое задачата да избави своя изпитващ усложнения сътрудник пет месеца по-рано, а невижданата ѝ облага от $29 милиарда преди данъчно облагане се дължеше значително на счетоводната облага вследствие на придобиването на стойност $3.4 милиарда.

Преди това най-високата тримесечна банкова облага възлизаше на $14.3 милиарда, регистрирана от JPMorgan при започване на 2021 година Като се изключи счетоводното нарастване, UBS регистрира $1.1 милиарда облага преди данъчно облагане за тримесечието.

UBS посочи, че ще ръководи настрана вътрешния бизнес на Credit Suisse, до момента в който той не бъде юридически смесен с UBS през идната година. Пълното консолидиране на двете швейцарски сдружения се чака да стане до 2025 година, което ще означи края на уговорките на Credit Suisse за спонсорство на вътрешния пазар.

Въпреки че интернационалните сегменти на двете структури към този момент са в развой на интеграция, Credit Suisse регистрира обща загуба преди налози в размер на $10.6 милиарда (9.3 милиарда швейцарски франка) за второто тримесечие заради теглния от страна на клиенти в размер на 39 милиарда швейцарски франка.

Решението на UBS да погълне вътрешните интервенции на Credit Suisse и последователно да отстрани 167-годишната марка на банката беше противоречив аспект на сливането, което съставлява първият случай на сливане на две международно значими финансови институции.

Обществено допитване, извършено малко след оповестяването на сливането през март, сподели, че три четвърти от швейцарските жители са срещу сливането на вътрешните интервенции на UBS с тогавашния ѝ съперник.

Освен това UBS разгласи желанието си да приключи по-широката интеграция на разширената група Credit Suisse до 2026 година, като възнамерява да понижи разноските с най-малко $10 милиарда.

Счетоводната облага в размер на $29 милиарда, наречена негативна известност, съставлява разликата сред цената на активите на Credit Suisse в счетоводните й книги и по-ниската цена, платена от UBS за тях. Анализаторите чакаха още по-голяма облага от $33 милиарда, само че Credit Suisse претърпя загуби през годината, а UBS записа отписвания на някои от активите на Credit Suisse.

Източник:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР