Убийството на високопоставен военен командир като иранския ген. Касем Солеймани

...
Убийството на високопоставен военен командир като иранския ген. Касем Солеймани
Коментари Харесай

И Ердоган обеща да отмъсти за убийството на Солеймани

Убийството на почитан боен пълководец като иранския ген. Касем Солеймани няма да остане неотмъстено, съобщи турският президент Реджеп Ердоган в изявление за Си Ен Ен Тюрк. Той сподели, че Анкара деликатно и с голяма угриженост следи обстановката, " защото изглежда, че това напрежение няма да завърши дотук ". Според Ердоган и Съединени американски щати, и Иран би трябвало да подхващат стъпки за понижаване на напрежението. " Обадих се на Тръмп да прояви сдържаност към Иран няколко часа преди удара. Бяхме шокирани, когато чухме новината ", сподели още Ердоган.

Турският президент счита, че превръщането на Ирак в конфликтна зона поради напрежението сред Съединени американски щати и Иран вреди на стабилността на района.

Междувременно хиляди иранци се стекоха по улиците в Техеран, с цел да се простят с упокойния ген. Солеймани. Траурната гала се излъчваше директно по националната телевизия на Иран. Опечалените носеха плакати със фотография на генерала, могат да бъдат чути и възгласи: " Смърт за Америка “. Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей се просълзи, до момента в който по време на молитвата за убития военачалник. Дъщерята на починалия военачалник - Зайнаб пък даде обещание, че " мрачни дни чакат Съединени американски щати “. " Тръмп, безумецо, не си мисли, че всичко ще свърши с мъченическата гибел на татко ми... Семействата на американските бойци в Близкия Изток ще прекарват дните си, очаквайки гибелта на своите деца ", сподели тя. 

След Техеран тленните остатъци на Солеймани ще бъдат откарани в град Кум, един от центровете на шиитския ислям, където ще се организира специфична траурна гала. След това той ще бъде заровен в родния му град Керман.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР