Убийството на журналистката Дария Дугина е подготвено от украинските специални

...
Убийството на журналистката Дария Дугина е подготвено от украинските специални
Коментари Харесай

ФСБ: Убийството на Дария Дугина е извършено от украинските спецслужби


Убийството на журналистката Дария Дугина е квалифицирано от украинските специфични служби, а причинител е украинската гражданка Наталия Вовк, която след закононарушението е избягала в Естония. Това оповестиха от Центъра за връзки с обществеността на съветската Федерална работа за сигурност, представени от Би Би Си.

" Федералната работа за сигурност разкри убийството на съветската журналистка Дария Дугина, родена през 1992 година, вследствие на комплекс от незабавни оперативни и следствени ограничения ", акцентират от ФСБ.

Специалната работа заяви, че реализатор на закононарушението е украинската гражданка Наталия Павловна Вовк, родена през 1979 година

Тя е пристигнала в Русия на 23 юли 2022 година дружно с щерка си Шабан София Михайловна, родена през 2010 година

" В деня на убийството Вовк и Шабан са били на литературния и музикален фестивал " Традиция ", където Дугина е била почетен посетител. След като правят следена експлозия на автомобила Toyota Land Cruiser Prado, ръководен от Дугина, Вовк и щерка ѝ отпътуват за Естония през Псковска област на 21 август ", оповестява ФСБ.

Вовк е следила Дугна, като е взела под наме апартамент в жилището, където е живяла и Дария Дугина, прецизират от спецслужбата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР