Убийството на американския президент Кенеди е една от най-големите загадки

...
Убийството на американския президент Кенеди е една от най-големите загадки
Коментари Харесай

Това ли е най-голямата конспирация? Американски професор излезе със сензационна версия, че Кенеди е убит от...

Убийството на американския президент Кенеди е една от най-големите загадки в историята. Макар и проверяващите да сочат като причинител Лий Харви Освалд, доста хора считат, че той е просто жертва на доста по-голяма интрига.

През годините са стартирани разнообразни версии, в това число и тази, че комисията, проверяваща закононарушението, е манипулирала доказателствата. Дали е крила същинския палач? И може ли това да е брачната половинка на президента Джаки Кенеди?

Според професор Джеймс Фетзер, който е създател на книга за убийството на американския президент, не може изстрелът да е бил създаден от Освалд.

" Според формалната информация на комисията Лий Освалд е уцелил два пъти от три изстрела, които е създал за шест секунди от оръжие, което не би могло да остави сходни следи на главата на президента. Няма по какъв начин с италианското оръжие Carcano да са направени толкоз бързи изстрели ", твърди професорът и разкрива, че раните по главата на Кенеди свидетелстват за изстрел, създаден от непосредствена непосредственост.



Разследващата комисия е оповестила, че президентът е уцелен откъм гърба, въпреки, че методът, по който е ранен той, приказва за патрон, изстрелян начело и излязал от задната част на главата. Над 40 очевидци съответстват в изказванието си, че следата откъм гърба на черепа е била с размера на топка, само че фотографиите от аутопсията не удостоверяват това. Според Фетзер точно тези обстоятелства приказват за подправяне на следствието.

Главното доказателство за сходни изказвания е видеото на Абрахам Запрудер, който снима визитата на Кенеди и съумява да хване и самия атентат. Филмът е конфискуван незабавно и години наред не вижда бял свят. Сега, обаче, се популяризира от феновете на теории на конспирацията. Те настояват, че на фрагментите се вижда точно по какъв начин първата дама Джаки Кенеди стреля. Според тях тя се навежда към мъжа си, а след стрелбата крие предмет в седалката на автомобила.



Филмът е обект на фенове на теориите, които считат, че в началото е бил подправен, с цел да се скрие истината. Те дават за образец и последните думи на Джак Руби, който убива Лий Освалд и в пандиза умира от рак. " Светът в никакъв случай няма да разбере истината за атентата и с други думи моите същински претекстове. За злощастие хората, които завоюваха от това ликвидиране и имаха мощен претекст да ме слагат в тази обстановка в никакъв случай няма да разрешат истината да излезе на бял свят. "



След приключването на законовия период бяха разкрити над 3000 документа от атентата против Кенеди. По гледище на тайните служби, обаче, някои от доказателствата по този начин и не бяха показани и към момента са защитавани в загадка.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР