Убийството и любовният триъгълник от 20-те години на миналия век,

...
Убийството и любовният триъгълник от 20-те години на миналия век,
Коментари Харесай

Убийствено хитрата Доли криела любовника си с години на тавана на семейния дом

Убийството и любовният триъгълник от 20-те години на предишния век, в които е забъркана Доли Остерайх, са странни и мръсни даже по днешните стандарти.

Валбурга " Доли " Остерайх била стопанка при започване на тридесетте си години, омъжена за притежателя на фабрика за престилки в Милуоки. Фред Остерайх бил сполучлив предприемач и работел дълги часове. Някои биха споделили, и включително брачната половинка му Доли, че той обръща повече внимание на подопечните си, в сравнение с фамилното гнездо. Но Доли имала потребности, а Фред бил или прекомерно ангажиран, или прекомерно пийнал, с цел да ги удовлетвори.

В един топъл есенен ден през 1913 година Доли открива, че шевната ѝ машина не работи. Тя се обадила на Фред, с цел да изрази разочарованието си, а той незабавно изпратил занаятчия, който да се притече на помощ на скучаещата вкъщи Доли. Младият мъж, който се появил, с цел да я поправи, бил 17-годишният Ото Санхубер.

Хитрата Доли обаче предполагала, че Фред ще изпрати точно Ото, тъй като е знаела, че младежът работи за Фред във фабриката. Когато Ото дошъл, той бил посрещнат от съблазнителната Доли, облечена единствено с халат и чорапи. Така стартира една странна спекулация, която продължава цяло десетилетие.

Отначало Доли и Ото поддържат връзката си по добре познатия за прелюбодейците скришен метод - срещат се в хотели, с цел да поддържат половите си връзки. След известно време срещите отвън дома почнали да стават натоварващи и двамата стартират да вършат секс право в леглото на семейство Остерайх. Скоро обаче любопитните съседи стартират да разпитват за мъжа, който се мотае в близост. Доли им споделя, че той е нейният " странстващ полубрат ".

След като осъзнава, че притеглят вниманието към себе си, Доли взема решение, че Ото би трябвало да заживее не къде да е, а на тавана на дома на Остерайх. Така никой в никакъв случай повече няма да го види да идва или да си отива. Ото напуща работата си във фабриката и защото на процедура няма семейство, стартира да прекарва цялото си време (когато не е с Доли) в скривалището си в къщата.

Но този нов метод на живот значи, че Ото в никакъв случай не може да напуща тавана, тъй като другояче любопитни очи ще го виждат. Той остава изолиран там и се занимава с писане на фантастични разкази, които се надява да бъдат оповестени. Вестник " Лос Анджелис Таймс " оповестява: " През нощта той четеше загадки на светлината на свещи и пишеше истории за завършения и сласт. През деня се любеше с Доли Остерайх, помагаше ѝ да се грижи за къщата и правеше джин във ваната. "

В продължение на пет години Доли и Ото поддържат тази меко казано необикновена връзка, до момента в който Ото живее в тясното таванско помещение. Затова, когато през 1918 година Фред взема решение да разшири бизнеса си и към западния бряг и споделя на Доли, че счита, че би трябвало да продадат къщата и да се реалокират в Лос Анджелис, нещата става комплицирани.

Хитростта на Доли и този път не ѝ изневерява и тя намира къща с аспект към Сънсет бул., което схваща, има и по този начин значимото таванско помещение и изпраща Ото там по-рано, с цел да я чака, когато двойката дойде в новия си дом.

И животът продължава по безусловно същия метод още четири години до 22 август 1922 година, когато Ото чува Доли и Фред да спорят от таванското помещение. Той нахлува в стаята, където фамилната двойка води яростен спор, като размахвал два револвера. Фред разпознал мигновено някогашния си чиновник и кръвта му кипнала от гняв. Двамата мъже се скарали и револверите гръмнали.

Фред бил прострелян, а Ото и Доли изпадат в суматоха. Любовниците обаче сътворили демоничен проект, с който да прикрият случая. Ото заключил Доли в един долап, като взел ключа и револверите със себе си на тавана. Той знаел, че съседите ще оповестят за изстрелите, а по този начин Доли щяла да има оправдание: нямало по какъв начин да простреля брачна половинка си, до момента в който е заключена.

Когато полицията пристигнала, Доли им разказала по какъв начин тя и брачният партньор ѝ станали жертва на кражба, при която крадецът прострелял Фред, взел някои скъпи движимости и по-късно я заключил в дрешника, преди да избяга. Полицаите се отнесли с съмнение към тази история, само че не могли да потвърдят, че не е вярна, по тази причина я пуснали.

Сега, когато Доли Остерайх към този момент е изстрадала вдовица, тя се мести в нова къща и продължава живота си. Може да се допусна, че тя и Ото в последна сметка могат да извадят нескрито връзката си, което би разрешило на Ото да води естествен живот. Но вместо това, когато Доли напуснала фамилния дом и заживяла в собствен, нейният непринуден полов плебей се настанил на тавана ѝ. Отново.

От тавана си Ото съумява да разгласява няколко описа и с тези пари (плюс малко финансова помощ от Доли) си купува пишеща машина, с цел да продължи да написа. През това време Доли съумява да си откри нов ухажор - юриста Херман С. Шапиро.

Но сходно на първия брачен партньор на Доли, Шапиро прекарва дълги часове надалеч от нея поради специалността си. Появява се и Рой Клъмб, различен ухажор, който забавлява Доли. Клъмб ѝ е бил и от друга употребява - той ѝ оказал помощ да се отърве от оръжията, с които е убит Фред. Доли го убеждава да изхвърли единия револвер поради нея, като споделя, че оръжието ѝ наподобява на револвера на крадеца и тя не желае да си навлече неприятности. Клъмб го изхвърля в катранените ями на Лабреа. След това неизвестно тъкмо по какъв начин тя уговаря съседа си да зарови другия револвер в двора си.

Когато Доли в последна сметка скъсва с Клъмб известно време по-късно, той отнася историята на органите на реда. Пистолетът е изваден от катранените ями, а Доли е задържана. Съседът ѝ изкопава другия револвер и го носи в полицията, само че нито един от двата револвера не можел да бъде обвързван с Доли, защото оръжията били корозирали.

Докато Доли чака началото на правосъдния развой в ареста, тя моли Шапиро да " купи хранителни артикули за Ото и да почука по тавана на дрешника в спалнята, с цел да му каже, че би трябвало да излезе ". Тя също по този начин се пробвала да каже на Шапиро, че живеещият на тавана Санхубер е нейн брат друмник. Но Санхубер, който към този момент бил обезверен да си поговори с друго човешко създание, разказал на Шапиро истината за естеството на връзката си с Доли.

Шапиро непосредствено подрежда на Ото да се маха и заплаща гаранцията на Доли. Очевидно фактът, че тя е криела мъж на тавана, не е бил спънка за юриста, защото той неотложно се мести да живее при нея. Всички обвинявания против Доли биват свалени.

Идилията сред двойката продължава седем години, когато нещата сред Доли и Шапиро стават непоправими. Той се изнася от вкъщи на съобразителната си обичана и споделя на полицията какво е събрал за закононарушението против Фред Остеррайх. За ареста на Доли още веднъж били издадени заповеди, само че този път имало такива и за главния провинен за убийството - Санхубер. Съдебните заседатели признали Ото за отговорен в непредумишлено ликвидиране, даже откакто отбраната му декларирала, че Доли го е трансформирала в собствен плебей.

Процесът става прочут като делото " Човекът-прилеп " поради дългогодишната обител на Санхубер - уединен, сходен на пещера таван. Въпреки това отминалостта на непредумишленото ликвидиране е изтекла и Ото излиза от съда като свободен мъж.

Доли Остеррайх е изправена пред съда по обвиняване в скрит план, само че също излиза на независимост след решението на заседателите. В последна сметка обвиняването е свалено през 1936 година Тя умира през 1961 година на 80-годишна възраст, като се надяваме, че е научила нещо за взаимоотношенията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР