Убиецът на френския учител, отнел живота му през октомври, защото

...
Убиецът на френския учител, отнел живота му през октомври, защото
Коментари Харесай

В Чечения погребаха убиеца, обезглавил френски учител

Убиецът на френския преподавател, лишил живота му през октомври, тъй като посочил на учениците си карикатури на пророка Мохамед, е бил заровен през вчерашния ден в родната си съветска република Чечения, съобщи Франс прес, като се базира на съветски медии и обществени мрежи.

Според профилирания уебсайт " Кавказский узел " Абдулах Анзоров е бил заровен в Шаладжи, на 40-ина километра от чеченската столица Грозни. Достъпът до селището през това време е бил блокиран от управляващите, отбелязва онлайн изданието.

По-рано Телеграм канали разгласиха видеозаписи от погребението, показващи относително огромна навалица, пееща на чеченски език, която съпровожда ковчега на 18-годишния юноша под валящ сняг.

Според " База ", един от тези канали, в церемонията са взели участие към 200 души - родственици и близки на фамилията на Анзоров, а в селото са били ситуирани над 60 служители на реда.

Официалните чеченски медии съгласно " Кавказский узел " не са загатнали нито за връщането на тялото на килъра в Чечения, нито за погребението.

Френският преподавател Самюел Пати беше обезглавен на 16 октомври от радикализирания чеченец, откакто сподели карикатури на ислямския оракул Мохамед в урок за свободата на словото. Преди това преподавателят дал опция на учениците мюсюлмани да изоставен класната стая, с цел да не оскърбява религиозните им вярвания, напомня Българска телеграфна агенция.

Чеченският водач Рамзан Кадиров осъди нападението, само че в същото време яростно разкритикува думите на френския президент Еманюел Макрон в отбрана на карикатурите, като съобщи, че той тласкал мюсюлманите " към тероризъм ", отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР