Тя се докосна до поп съвършенството с твърди, пластмасови песни,

...
Тя се докосна до поп съвършенството с твърди, пластмасови песни,
Коментари Харесай

Поп принцеса, кукла Барби, сътрудник на Версаче. Дуа Липа на 28

Тя се докосна до поп съвършенството с " твърди, пластмасови " песни, обработени с лазерна точност. Сега Дуа Липа си партнира с Версаче за нова фешън линия. И провокира възторг на екрана в " Барби ". На 22 август тя става на 28 година и е Човек на деня на Свободна Европа.

Нашумелият неотдавна филм " Барби " бележи дебютната кино роля на английската поп певица от албански генезис Дуа Липа. Там играе Русалка Барби със синя коса.

Тя си партнира с Версаче за сбирка дамско облекло, която беше показана премиерно в Кан през май. В момента работи по третия си албум, а околните ѝ проекти включват основаване на книжовен клуб.

Дуа Липа се отнася съществено към музиката си и уговорките, които идват с нея. Но тя също по този начин е решена да се забавлява.

" Мисля, че е хубаво да се изцапаш понякога ", споделя тя пред списание Dazed.

Поп албумите ѝ надвишават рекордните 10 милиарда стриймвания в Spotify. След няколко фалстарта Дуа Липа влиза във висшата лига на музиката през 2017 година с едноименния си дебютен студиен албум Dua Lipa . Той влиза в топ 10 на класациите в Австралия, Белгия, Ирландия, Холандия, Нова Зеландия, Швеция и Англия. Оглавяващите класациите сингли Be the One, New Rules и IDGAF изстрелват Липа до интернационална популярност.

На идната година тя преиздава албума, като прибавя няколко от към този момент издадените си колаборации – в това число One Kiss с Калвин Харис - ария, която прекара осем седмици на върха в класацията за сингли в Обединеното кралство.

Следващият ѝ албум - Future Nostalgia от 2020 година, в който се сливат диско-фънк, хип-хоп и остра нова вълна, я утвърждава като поп пионер. Липа приключи ерата на Future Nostalgia със международно турне през 2022 година, включващо 82 концерта.

Следва присъединяване ѝ в касовия филм на Грета Гъруиг " Барби ", където и една от песните в саундтрака - Dance The Night. Може би ролята ѝ като кукла Барби е безусловно преобразяване на думите на един музикален критик, който дефинира песните ѝ като " твърди, пластмасови ".

" Таблоидите постоянно се пробват да те заловен, тъй като това е, което продава. Социалните медии имат своите дефекти, само че това е в действителност добър метод хората да вземат личното си говорене в свои ръце ", споделя Липа пред сп. Dazed.

Този сезон тя е гост-дизайнер на La Vacanza , първокласната линия плажно облекло на Версаче.

Липа се занимава с доста неща и е прекомерно проведена. Тя приписва работната си нравственос на родителите си. " Видях ги да работят толкоз доста разнообразни неща ", споделя тя. " Нямаха боязън от упорита работа. "

Родителите ѝ, етнически албанци, емигрират от Косово във Англия през 1992 година, три години преди тя да се роди. За да свързват двата края, те работят в хотелиерството, до момента в който татко ѝ учи вечерно маркетинг.

На девет години Дуа стартира да върви на съботни уроци в Театралното учебно заведение на Силвия Йънг и заради по-дълбокия си, зрял глас, е преместена в по-напреднал клас, където пее с пет години по-големи от нея деца.

Дуа продължава да се занимава с музика и откакто фамилията ѝ се прибира в Косово, когато тя е на 11 години. В мрежата е непокътнато необикновено видео по какъв начин тя пее No One на Алиша Кийс в учебно заведение.

Няколко години по-късно стартира да разгласява свои кавъри в YouTube с осъществявания на песни като Ain`t No Other Man на Кристина Агилера и Price Tag на Джеси Джей. Когато става на 15 години, съумява да убеди родителите си да я пуснат да се върне сама в Лондон, с цел да учи и да да се запише още веднъж в класа на Силвия Йънг.

Едва 17-годишна, тя подписва контракт с Warner Music Group, откакто се появява в ефирен клип, рекламиращ The X Factor.

Оттогава кариерата ѝ бележи замайващ напредък. Тя има шестнадесет номинации за най-престижното годишно отличие за поп музика в Обединеното кралство - премиите Brit , осем награди Грами и седем награди NME .

Дуа Липа е и първата жена реализатор, която получава пет номинации за една година на - премиите Brit през 2018 година Две години по-късно печели статуетката за най-хубав албум с Future Nostalgia.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР