Бившият съветник по националната сигурност на САЩ заяви, че Иран

...
Бившият съветник по националната сигурност на САЩ заяви, че Иран
Коментари Харесай

Очаква ли се ескалация между Иран и Израел: Бившият съветник по националната сигурност на САЩ с коментар

Бившият консултант по националната сигурност на Съединени американски щати съобщи, че Иран е подготвен да " похарчи всеки арабски живот " в напъните си да постави завършек на западното въздействие в Близкия изток и да унищожи Израел.

Макмастър, който заемаше този пост сред 2017 и 2018 година по време на президентството на Тръмп, съобщи пред Sky News, че към момента съществува риск от ескалация сред Иран и Израел, откакто двете страни направиха набези една против друга през април.

Иран съобщи, че офанзивата му в събота, 13 април, е била ответна мярка, откакто двама негови генерали бяха убити при удар в сирийската столица Дамаск, за който Техеран упреква Израел.

В отговор на иранската офанзива Израел нанесе удар по Исфахан - където се намират военна база и нуклеарен обект в Иран.

Запитан дали може да се стигне до по-нататъшна ескалация сред двата районни противника, Макмастър съобщи:

" Иран преследва тактика, в която се надява да продължим да се преструваме, че не разбираме какъв е противоположният адрес на цялото това принуждение ".

" И по един ужасяващ, безсрамен метод Иран е подготвен да изразходва всеки арабски живот, в случай че е належащо, с цел да реализира задачите си да изтласка Съединените щати, Обединеното кралство и нашите съдружници от района като първа стъпка за определяне на хегемонистична власт в района и заличаване на Израел ", добавя още той.

" Те в действителност желаят да създадат това. И мисля, че колкото по-дълго се държим по този начин, като че ли не знаем какъв е противоположният адрес, Иран ще продължи да ескалира тези ужасни дейности, с цел да сътвори извънредно човешко страдалчество освен на израелците, само че и на палестинците. ", казва Макмастър.

Запитан дали Западът би могъл да бъде притеглен да управлява отговора на възможна бъдеща иранска експанзия в района, Макмастър е безапелационен:

" Абсолютно, считам, че това следва, тъй като Иран наподобява е обнадежден, макар че сега има всевъзможни вътрешни различия... Изглежда, че те са окуражени в интернационален проект... Мисля, че би трябвало да кажем на иранците, че ще стартираме да ви постановяваме съществени наказания ".

" И не е наложително те да бъдат военни незабавно ".

" Мисля, че има още доста благоприятни условия за използване на глобите, които към този момент са в действие, глобите, които администрацията на Байдън реши да не приложи. ", добавя той.

Макмастър съобщи също, че намаляването на потенциала на въоръжените сили на Обединеното кралство " разруши сърцето ми ", защото военни източници и ветерани от Студената война предизвестиха, че Англия е все по-уязвима за опасността от ракети и безпилотни самолети след десетилетия на съкращения за понижаване на разноските.

Той добави, че за Обединеното кралство ще бъде " мъчно да поддържа интервенции " за " задоволителна дълготрайност, с цел да се бори и побеждава " в предстоящ спор.

В явна отпратка към някои страни от НАТО, които не извършват задачите си за разноски за защита, Макмастър продължи:

" Мисля, че би трябвало да осъзнаем, че прекомерно дълго сме били прекомерно оптимистични във връзка с геостратегическите условия и нуждата да демонстрираме мощ, с цел да предотвратим по-нататъшен спор. "

Запитан дали неотдавнашният пакет от военна помощ за Украйна в размер на 61 милиарда $ ще окаже въздействие върху войната там, Макмастър съобщи:

" Това е доста значимо: " Това е нещо, което трансформира играта... Надявам се, че не е прекомерно късно... "

" Украйна се бори по най-хубавия метод с това, с което разполага. Трябва да им осигурим муниции в този момент ", добавя той. 

Той добави, че " спиращият " и " променчив " метод, по който Съединени американски щати са дали помощта, е лишил Украйна от опцията да отбрани народа си и да спре съветското нахлуване.

Във видеото научете повече за военната помощ на Съединени американски щати за Украйна

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР