Твърдотелните батерии играят важна роля в разширяването обхвата на електромобилността.

...
Твърдотелните батерии играят важна роля в разширяването обхвата на електромобилността.
Коментари Харесай

Развитието на твърдотелните батерии набира скорост

Твърдотелните акумулатори играят значима роля в разширението обсега на електромобилността. И това автоиндустрията от дълго време го е признала. Пример за това е Nissan - японският производител на коли в този момент желае да форсира развиването на употребяваните от него твърдотелни акумулатори.

За задачата Nissan показа първообраз на цех за ламинирани твърдотелни акумулатори. Като част от изследователския център в японската префектура Канагава, индустриалното оборудване би трябвало да разреши стартирането на пазара на новаторската технология за акумулатори до 2028 година

През същата година, като част от дълготрайната си визия "Nissan Ambition 2030 ", компанията има намерение да пусне електрическо транспортно средство със лично създадени твърдотелни акумулатори. За тази цел през 2024 финансова година в основния цех в Йокохама би трябвало да бъде основана и първата индустриална линия. Как би трябвало да наподобява това, кои материали и кой индустриален развой са нужни, е прегледано в показаната в този момент прототипна система.

Nissan чака цената на твърдотелните акумулатори да падне до 75 $ за кВтч до фискалната 2028 година и до 59 $ за кВтч в идната стъпка на развитите. В резултат на това цената на електрическите транспортни средства може да стане сравнима с тази на транспортните средства, задвижвани с бензин.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР