Твърденията за отравянето на българския бизнесмен Емилиян Гебрев от агенти

...
Твърденията за отравянето на българския бизнесмен Емилиян Гебрев от агенти
Коментари Харесай

Москва се обяви за жертва заради случая "Гебрев"

Твърденията за отравянето на българския предприемач Емилиян Гебрев от сътрудници на съветското военно разузнаване ГРУ е неуместна, само че координирана осведомителна акция в следващия опит за дискредитиране на съветските спецслужби на фона на впечатляващите резултати от тяхната работа по битката с интернационалния тероризъм, в частност в Сирия. Това съобщи пред Интерфакс съветският народен представител Андрей Луговой, който е обвинен за съпричастност в гибелта на някогашния съветски разузнавач Александър Литвиненко в Лондон през 2006 година Луговой разяснява изказванията на проверяващите уеб сайтове " Белингкет " и " Инсайдър ", дружно с немското сп. " Шпигел ". Според тях осем чиновници на съветското военно разузнаване ГРУ са взели участие в отравянето на Гебрев през април 2015 година

Според Луговой " поръчителите на сходни изявления се пробват да попречат на Русия да има ползотворни връзки със страните от Европа ". " В тази връзка не трябва да се смятат за инцидентни опитите да се раздуха и шпионският скандал със Сърбия в навечерието на визитата на съветския президент в тази страна. По-рано беше Черна гора, в този момент е България ", сподели Луговой, представен от Интерфакс. Той дефинира като " престъпно четиво " публикацията за съществуването на поделение на ГРУ за дестабилизация на Европа.

През октомври публикация за такова звено бе оповестена и от " Ню Йорк Таймс ", в която също се загатва отравянето на Емилиян Гебрев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР