Твърдението нана руските военни кореспонденти и Z-пропагандисти, чепрезидент Владимир Путин,

...
Твърдението нана руските военни кореспонденти и Z-пропагандисти, чепрезидент Владимир Путин,
Коментари Харесай

Ройтерс: Герасимов изненадващо се появи във видео като командващ Генщаба на Русия

Твърдението нана съветските военни репортери и Z-пропагандисти, чепрезидент Владимир Путин, в опит да обърне обстановката на фронта, сменя командващите на съветската войска в Украйна, включително и Валерий Герасимов като командващ Генщаба на РФ, може да се окаже фалшив.

Според Ройтерс в интернет се появи видео, оповестено през днешния ден, на което се вижда по какъв начин най-високопоставеният военачалник на Русия - началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов, да подрежда на подчинените си да унищожават украински ракетни обекти.

На видеото е показан 67-годишният Герасимов на среща в неделя с висши генерали, някои от които се включват посредством видеовръзка. Според министерството на той е разказан като шеф на генералния щаб на съветските въоръжени сили и пълководец на силите на Москва в Украйна, длъжностите, които заемаше преди протеста. От видео се вижда по какъв начин Герасимов дава заповеди, в това число на съветската работа за военно разузнаване (ГРУ).

Кадрите демонстрират още, че президентът Владимир Путин е запазил двамата си най-влиятелни военни - министъра на защитата Шойгу и Герасимов, на постовете им макар настояванията на водача на наемниците Евгений Пригожин да ги уволни.

Във видеото Герасимов е показан да изслушва отчет на Виктор Афзалов, заместител на военачалник Сергей Суровикин от военновъздушните сили, който не се е появявал обществено след протеста на ЧВК „ Вагнер “.

На фрагментите, публикувани от министерството на защитата, участниците във видеоразговора са замъглени, само че категорично се демонстрира заместникът на Суровикин, Афзалов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР