Твърдението, че Германия е размразила закритите си въглищни централи, докато

...
Твърдението, че Германия е размразила закритите си въглищни централи, докато
Коментари Харесай

Проверка на фактите: Германия не размразила въглищните си централи

Твърдението, че Германия е размразила закритите си въглищни централи, до момента в който България стопира своите, не дава отговор на истината. 

Това демонстрира инспекция на „ Фактчек.бг ” , откакто през последните седмици в някои медии, в обществените мрежи и даже от трибуната на Народното събрание се популяризира информация, съгласно която Европейски Съюз постанова неправдив двоен стандарт на България и Германия.

Журналистът Ралица Ковачева от медията , която се занимава с инспекция на съмнителна информация, посочи пред „ NOVA “, че западната страна доста постоянно става обект на подправени вести у нас.

Проверката на уеб страницата е посочила, че не всички затворени въглищни централи в Германия ще бъдат върнати в приложимост през зимните месеци, а обособени елементи от 3 от общо 63 централи .

Става дума за блоковете Е и F на Топлоелектрическа централа „ Нидераусем ” , блок C на „ Нойрат “ и блокове Е и F на централата „ Йеншвалде ”. Дори те в последна сметка ще могат да работят най-късно до 31 март 2024 година , което на процедура демонстрира, че ще се употребяват изключително единствено тази зима. Решението е взето по отношение на енергийната сигурност на страната след прекъсването на доставките на съветски газ .

Ралица Ковачева направи забавно конкретизиране, съгласно което главен източник на подправените вести във Фейсбук е групата „ Ограбената енергетика – за какво българите заплащат най-скъпо? ”. Нейните изявления се спонсорират и заради тази причина добиват необятна известност измежду огромен кръг от консуматори, които елементарно се доверяват на сходни изявления. Още по любопитен факт е, че групата е била основана през януари под името „ Русия “ , само че няколко месеца по-късно е била преименувана.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР