Твърде голямото доверие към Европа бе най-голямата външнополитическа грешка на

...
Твърде голямото доверие към Европа бе най-голямата външнополитическа грешка на
Коментари Харесай

Путин: Доверието към Европа беше най-голямата външнополитическа грешка на Русия

Твърде огромното доверие към Европа бе най-голямата външнополитическа неточност на Русия за последните 15 години, съобщи съветският президент Владимир Путин, представен от ТАСС и Ройтерс. На съвещание на интернационалния спорен клуб " Валдай " в Сочи Путин бе запитан от немска участничка какви неточности са позволили Русия и Европа в връзките между тях в последните 15 години.

 © Българска телеграфна агенция
" Най-голямата неточност от наша страна беше, че прекалено много ви се доверихме. А вашата неточност е, че приехте това доверие като уязвимост и злоупотребихте с него ", сподели Путин. " Трябва да затворим тази страница и да продължим нататък, като основем връзките си на взаимното почитание и се отнасяме между тях като равноправни сътрудници ", добави съветският президент.

Путин съобщи, че президентът Доналд Тръмп би трябвало да бъде почитан, тъй като е демократично определен.
" Той бе определен от американския народ и най-малко по тази причина би трябвало да бъде почитан, даже и да не сме съгласни с позицията му ", сподели Путин. На въпрос дали Русия се нервира от непредсказуемостта на Тръмп Путин отвърна, че тя е обвързвана със " мощна опозиция вътре в страната ", съобщи Асошиейтед прес.

Политическите съперници на Тръмп " не му дават да извърши никоя от предизборните си начинания ", сподели Путин. Той в същото време добави, че Русия остава отворена към съдействие със Съединени американски щати. Русия и Съединени американски щати реализират прогрес в Сирия и опитът от това взаимоотношение би трябвало да се популяризира и в други области, съобщи Путин в отговор на въпрос дали вижда вероятност за развиването на руско-американските връзки, съобщи ТАСС.

" Постигаме някакви взаимни резултати в Сирия, значи можем да го вършим. Мисля, че това би трябвало да обхване и други области от взаимоотношението ни ", сподели Путин. Той означи, че във времето на американско-съветските връзки е имало повече несъгласия, само че и по-голямо взаимно почитание и даде като образец неотдавнашното събаряне на съветските флагове от затворени съветски дипломатически задачи в Съединени американски щати.

Путин съобщи, че има цялостно съображение да счита, че Москва, дружно с Дамаск, скоро ще разгроми терористите в Сирия, съобщи Ройтерс. Руският президент съобщи, че сирийският кротичък развой се развива в позитивна посока, въпреки и към момента да има проблеми. Той добави, че съществува риск основаните в Сирия зони на деескалация да доведат до делене на страната, само че изрази вяра, че това ще може да се избегне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР