Турция ще предприеме решителни действия, ако крехкото примирие, сключено наскоро

...
Турция ще предприеме решителни действия, ако крехкото примирие, сключено наскоро
Коментари Харесай

Ердоган предупреди: Ние ще отмъстим, ако...

Турция ще предприеме решителни дейности, в случай че нежното помирение, подписано неотдавна сред Москва и Анкара в Идлиб, бъде нарушено, предизвести турският президент Реджеп Тайип Ердоган:

"Ние не просто ще отмъстим и за най-незначителната офанзива тук в Идлиб, а ще дадем доста по-категоричен отговор”.

Коментарите му идват, до момента в който Съединени американски щати преглеждат намесата си в Северозападна Сирия. Специалният делегат на Вашингтон за Сирия Джеймс Джефри показа концепцията за включване на НАТО в този развой.

Разгръщането на сухопътните сили при положение на срив на примирието обаче сега не се намира на масата за договаряния, съобщи Джефри. Турският президент съобщи във вторник, че Вашингтон към този момент е предложил да даде разследваща информация за Идлиб.

Ердоган и съветският президент Владимир Путин се договориха за преустановяване на огъня в Идлиб предходната седмица по време на изключителна среща в Москва. В предходни дни военните дейности сред турските и сирийски сили в района рискуваха да прераснат в пълномащабен спор.

В момента прекратяването на огъня се управлява от съветските и турските военни, като сили от двете страни патрулират в противоречивите региони на Идлиб.

Превод: В. Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР