Александър Зверев спечели титлата на турнира от сериите Мастърс в

...
Александър Зверев спечели титлата на турнира от сериите Мастърс в
Коментари Харесай

Александър Зверев вдигна трофея в Рим

Александър Зверев завоюва купата на шампионата от сериите Мастърс в Рим. Така той ще вземе лъвския къс от наградния фонд от 9.09 милиона евро.

Шампионът от 2017 година и подложен под номер 3 в схемата Зверев победи на финала. Германецът се оправи с чилиеца след 6-4, 7-5 за час и 40 минути. За него това е шести трофей в кариерата от Мастърс 1000 и 22 от ATP.

Така олимпийският първенец Зверев загря за Откритото състезание на Франция, което стартира в Париж идната неделя. Той има три полуфинала на Ролан Гарос, само че не е достигал до край.

Зверев подложен записа пети триумф в седем мача против Хари. За чилиеца това беше първи край на Мастърс 1000.

27-годишният първенец направи един пробив по пътя си към триумфа в първия сет, а във втория Хари избави два мачбола на личен сервис при 5-4, само че германецът затвори дуела с четвъртата си опция две гейма по-късно.

„ Последните две години бяха извънредно сложни. Не знаех дали в миналото ще бъда на тази сцена, без значение дали спечелвам или изгубвам, тъй че този миг е извънредно специфичен. Акцентът е върху Париж. Но дано се насладя на този триумф за към ден и по-късно ще се съсредоточа напълно върху „ Ролан Гарос “, сподели Александър Зверев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР