Rolex повиши цените на някои от часовниците си със скъпоценни

...
Rolex повиши цените на някои от часовниците си със скъпоценни
Коментари Харесай

Ролекс повиши цените на часовниците си заради поксъпналото злато

Rolex увеличи цените на някои от часовниците си със скъпоценни метали във Англия с 4%, откакто цената на златото се увеличи до рекордни върхове, предава Investor като цитира Bloomberg.

Цените на дребно на часовника Rolex Daytona с розово злато набъбнаха с 4% до 38 700 паунда (49 312 долара) по отношение на 37 200 паунда преди този момент, считано от 1 юни, сочи информация на уеб страницата на швейцарския производител на часовници, оповестена на уеб страницата му за Англия.

Цената на часовниците с жълто злато GMT Master II е била увеличена от 34 хиляди на 35 400 паунда.

Цените за обособените страни на часовниците, създавани от основаната в Женева Rolex, могат да се считат за индикатор за силата на стопанската система им. Водещата марка първокласни часовници в света създава над 1 млн. часовника всяка година и има доходи от продажби за над 10 милиарда швейцарски франка (11,08 милиарда долара).

Цената на златото набъбна с 14% тази година и доближи исторически връх от 2450 $ за тройунция през май на фона на оптимизма, че Федералният запас в Съединени американски щати ще стартира да намалява лихвите. Миналия месец английският паунд се увеличи до най-високото си равнище по отношение на еврото от август 2022 година насам.

Rolex нормално покачва цените на часовниците си един път годишно, през януари. Тя усили цените във Англия с към 4% за някои модели по това време, в това число на някои часовници от стомана, само че остави цените в Съединени американски щати непроменени.

Големи съмнения във валутните курсове принудиха Rolex да увеличи цените два пъти във Англия през 2022 година, през януари и през септември, откакто паундът доближи най-ниското си равнище по отношение на $ от десетилетия. Rolex също по този начин усили цените в европейски страни два пъти същата година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР