Турция ще плати по-висока цена впоследствие, ако не направи сега

...
Турция ще плати по-висока цена впоследствие, ако не направи сега
Коментари Харесай

Турция плаши с операция срещу кюрдите в Сирия, Вашингтон се заканва да попречи

Турция ще заплати по-висока цена след това, в случай че не направи в този момент това, което е належащо в Северна Сирия, съобщи във вторник турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Ройтерс.

Ердоган направи изказването си, откакто през уикенда даде обещание, че Турция ще извърши военна интервенция в региона, следен от сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа, намиращ се на изток от река Ефрат.

Турция до момента е направила две военни интервенции в Северна Сирия, напомня Ройтерс. Ердоган, който приказва пред турски посланици в Анкара, съобщи, че " този развой, с волята на Бог, доста скоро ще премине в нов стадий ".

Новият началник на Пентагона Марк Еспър обачя съобщи също във вторник, представен от Франс прес, че военна интервенция на Турция в Североизточна Сирия против кюрдските бойци ще бъде неприемлива и предизвести, че Вашингтон ще попречи на всяко едностранно навлизане, съобщи Агенция Франс Прес.

Турция договаря със Съединени американски щати за вероятно основаване на " зона за сигурност " в регионите, следени от американците в Северна Сирия. Турция желае в тази зона да няма наличие на сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа /СЗН/, които Анкара преглежда като терористична организация, обвързвана с " Кюрдската работническа партия /ПКК/.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР