Северно сияние озари небето над Великобритания, Германия и Ирландия заради

...
Северно сияние озари небето над Великобритания, Германия и Ирландия заради
Коментари Харесай

Северно сияние озари небето над Великобритания, Германия, Ирландия

Северно зарево озари небето над Англия, Германия и Ирландия поради извънредно мощната геомагнитна стихия, заяви ДПА.

Във Англия " изумителното " небесното шоу се е виждало от североизточния бряг, Есекс, Кеймбриджшиър, Беркшир, Съфолк, Кент, Хампшир. То е достигнало и Ирландия, като националната метеорологична работа е качила фотоси от него в обществените мрежи.

Явлението е оцветило небето в цикламено, зелено и тюркоазено в Германия. Германската метеорологична работа също е разгласила фотоси на Алпите, осветени в розово, както и на ярки светлини над Франкфурт. 

Споделени са фотоси и в обществените мрежи. 
 Българска телеграфна агенция
Американското Национално ръководство по проучване на океаните и атмосферата предизвести в петък за екстремна геомагнитна стихия от най-високата пета степен G5, записана за първи път от 2003 година Тя е достигнала до земята в четвъртък, като е била провокирана от серия от изхвърляния на коронална маса от Слънцето от голям клъстер слънчеви петна с размер 16 пъти колкото диаметъра на Земята.

В Съединени американски щати северно зарево е следено на юг до щатите Алабама и Южна Калифорния. 

Полярните сияния се появяват, когато заредени частици се сблъскват с газове в земната атмосфера към магнитните полюси. В северното полукълбо по-голямата част от тази интензивност се прави в линия, известна като овал на полярното зарево, която обгръща ширини сред 60 и 75 градуса. Когато интензивността е мощна, тя се уголемява и обгръща по-голяма повърхност - това изяснява за какво от време на време могат да се видят проявления чак до Англия.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР