Турция се готви да отвори плажовете за чуждестранни туристи най-рано

...
Турция се готви да отвори плажовете за чуждестранни туристи най-рано
Коментари Харесай

Турция отваря плажовете през август

Турция се готви да отвори плажовете за задгранични туристи най-рано през август. Тогава ще отвори курортът Анталия,  излиза наяве от думите на специалиста в бранша и основен консултант в общината Осман Айк. По думите му до този миг туристическата промишленост би трябвало да разчита само на локалните туристи, написа economic.bg.

Според специалиста някои европейски страни към този момент са почнали да смекчават рестриктивните мерки, признати на фона на огнището на ковид, до момента в който други дават обещание да създадат това през май. Въпреки това пътуванията до Турция от тези страни също ще зависят от проектите на самолетните компании. И въпреки тези проекти да не включват възобновяването на полетите с Анталия преди август 2020 година, прогнозата към момента може да се промени въз основа на динамичността на епидемиологичната обстановка. Дори като се вземе поради отварянето на полетите до курорта, първоначално се чака сериозен дефицит на пътнически трафик, прибавя специалистът.

Той счита, че турските хотелиери би трябвало да се приготвят за откриването на сезона чужденци, като не не помнят, че първоначално ще би трябвало да одобряват извънредно локални туристи.

Представители на туристическата промишленост в Анталия също подчертаха, че понастоящем туристическите компании и курортните хотели имат всеобщи резервации за август и септември. В по-голямата си част това са почивки, продавани като предложения за ранно запазване през декември и януари. Повечето туроператори оферират да реалокират почивките в края на лятото и началото на есента. Някои специалисти не изключват, че началото на туристическия сезон може да се реалокира още повече, през октомври.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР