Турция отхвърли като "безпочвени" обвиненията на Гърция, Кипър и Египет,

...
Турция отхвърли като "безпочвени" обвиненията на Гърция, Кипър и Египет,
Коментари Харесай

Турция призова Гърция и Кипър да прекратят враждебните политики

Турция отхвърли като "безпочвени " обвиняванията на Гърция, Кипър и Египет, които осъдиха "едностранните провокации " на Анкара поради изследванията за газ в противоречиви територии в Източното Средиземноморие, предават международните информационни организации.

Вчера гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис упрекна Турция в " "имперски мечти " по време на среща с водачите на Кипър и Египет.
Трите страни постоянно организират срещи като част от тяхното енергийно съдействие. Те работят по основаването на районен енергиен център с Израел за доставка на газ за Европа.

Те осъдиха "едностранните провокации " на Турция в Източното Средиземноморие и ролята й в Либия и Сирия.

Турското външно министерство разгласи, че няма да бъде открито решение на проблемите в района, в случай че забърканите страни не трансформират "максималистките и враждебни политики ".

"Ние отхвърляме декларацията, която съдържа безпочвени обвинявания против нашата страна като цяло ", се споделя в известие на ведомството.
Пренебрегвай предизвестията на западните страни, Турция удължи задачата на кораба за изследвания Oruc Reis в Източното Средиземноморие до 27 октомври.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР