Турция никога няма да приеме обвиненията, които се съдържат в

...
Турция никога няма да приеме обвиненията, които се съдържат в
Коментари Харесай

Турция към САЩ: Никога няма да приемем това!

Турция в никакъв случай няма да одобри обвиняванията, които се съдържат в американски отчет за трафик на хора. Това съобщи Йомер Челик - представител на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, представен от организация БГНЕС.

„ Обвинението на Съединени американски щати против Турция в нейния отчет за трафика на хора е метод, който в никакъв случай няма да приемем “, сподели Челик пред кореспонденти в централата на партията по време на съвещание на нейното управление. Неотдавнашният отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати включи Турция в групата страни, за които се твърди, че употребяват деца-войници във въоръжени спорове, написа Анадолската организация. Преди дни турският външен министър Мевлют Чавушоглу също разкритикува изрично „ голословните “ догатки в отчета във връзка с страната му.

„ Турция в никакъв случай не е употребила „ деца бойци “ или „ деца терористи “. Откровено и недвусмислено настоявам, че Република Турция има най-чистите резултати в това отношение в света “, сподели Челик. Изтъквайки напъните на Турция за битка с тероризма, той съобщи, че отправянето на сходни обвинявания към Турция може да се основава единствено на „ липса на информация или неприятни планове “. Говорителят беше безапелационен, че Анкара води най-решителната битка против „ казуса, наименуван деца-терористи или деца-бойци “.

В такива отчети се употребяват информации на разнообразни неправителствени организации, сподели той, отбелязвайки, че Анкара доста добре знае връзките им. „ Познаваме множеството от тези неправителствени организации от Афганистан “, сподели той и добави, че тогава са били дейни в Сирия и Ирак. Обвиненията против Турция са недомислени и погрешни, акцентира Челик. „ Всички знаят доста добре, че терористичната организация ПКК е тази, която употребява децата като бойци и терористи, а терористичната организация ИД също е една от тях “, сподели той и добави, че ПКК даже не е упомената в този отчет с обвиняванията против Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР