До 2-3 дни в морето край Кранево ще може да

...
До 2-3 дни в морето край Кранево ще може да
Коментари Харесай

Министър Милошев разкри кога ще може да се плува край Кранево

До 2-3 дни в морето край Кранево ще може да се плува без ограничавания, чака се пробите да се възстановяват. Това съобщи служебният министър на туризма в ефира на Нова телевизия по отношение на откритото съществуване на „ чревни ентерококи “ и „ ешерихия коли “ от страна на здравните управляващи.

" В Кранево се прави нужната предварителна защита против замърсяването. Пречистена вода се е изляла в морето. Пробите на химическия състав на водата са чисти, при биологичните има покачване на някои стойности, само че то не е сериозно. Звучи ужасно, само че в действителност няма огромен проблем. Препоръчително е да не се влиза в морето ", уточни министърът. 

Според него ремонтът на пречиствателната станция ще приключи до 10 дни. " Тя е на километър във вътрешността в сушата. Колекторните тръби тръгват оттова, минават под плажа и имат точка за заустване, където се излива пречистената вода - на 300 метра вътре в морето. Всеки месец по два пъти има мониторинг за чистотата на черноморската вода, който се рапортува пред Европейска комисия ", изясни той. 

Министърът призна за недостига на работна ръка в туристическия отрасъл. " Този проблем ме удари още първоначално. Той не стопира, само че не е обсега на министерството. Във всички браншове има проблеми с работната ръка, би трябвало да се откри баланс сред обезпечаване на служащи от трети страни и сигурността на страната. Консулските служби работят целогодишно, не може с магическа пръчка да се смени цялата концепция'', счита Милошев.

Относно цените на почивките той акцентира, че страната не може да управлява свободния пазар. " В концесионните контракти има заложени минимални и оптимални цени. Те се афишират при започване на сезона. Има места, на които цените са понижени, има и такива с растеж от 10-20%, зависи какъв брой добре е организиран съответният плаж ", добави служебният министър. 

Милошев отхвърли да отговори дали би останал в постоянен кабинет, в случай че му бъде препоръчано.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР