Турското министерство на външните работи привика посланика на Израел във

...
Турското министерство на външните работи привика посланика на Израел във
Коментари Харесай

Турция поиска израелският посланик да замине за страната си

Турското министерство на външните работи привика посланика на Израел по отношение на най-новите събития в Газа, съобщи турската частна телевизия НТВ. Телевизионният канал се базира на източници от министерството.

Според информацията турската страна е изразила пред посланика на Израел в Анкара Ейтан Наех възраженията си във връзка със събитията в линията Газа. Било е предложено на дипломата да се върне в Израел "за известно време ".

Същевременно посланикът на Турция в Тел Авив Кемал Йокем е бил извикан за съвещания в Анкара и към този момент се намира в страната.

По-рано през днешния ден Анкара прикани мюсюлманския свят да преразгледа връзките си с Израел. Турция изиска изключителна среща на Организацията за ислямско съдействие.

Междувременно ден откакто десетки хиляди палестинци стачкуваха на границата на линията Газа с Израел, десетки тела бяха пренесени по улиците на анклава за заравяне, съобщи ДПА.

Общо 60 палестинци бяха убити от израелските сили по време на митингите и 35 бяха заровени през днешния ден. Сред починалите е и 8-месечно дете.

Опечалените скандираха "Аллах е популярен " и "Смърт на Израел " и носеха на плещи телата на починалите, обгърнати в разнообразни флагове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР