Земеделци точили еврофондове със схема за милиони. Бопаджии разкрили мащабната

...
Земеделци точили еврофондове със схема за милиони. Бопаджии разкрили мащабната
Коментари Харесай

Земеделци точили еврофондове със схема за милиони


Земеделци точили еврофондове със скица за милиони. Бопаджии разкрили огромната корист. Специализирана полицейска операция е осъществена на 15 май под надзора на прокуратурата.
Действията са осъществени от чиновници
на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ на територията на областите София, Перник, Пловдив, Добрич, Кюстендил и Стара Загора, заяви Министерство на вътрешните работи.
В хода на дейностите по разкриване
и документиране на злоупотреби с европейски фондове са задържани петима участници в незаконната скица. Според данните досега те са разследвани за показване на погрешни сведения за да получат повече средства от фондове на Европейския съюз и такива от българската страна,
предопределени за съфинансиране на планове.
В резултат на оперативната работа е открито, че двама от арестуваните са регистрирани аграрни производители, които имат подписан контракт с Държавен фонд „ Земеделие “ по план за биосигурност.
По първични данни по отношение на
осъществяването на плана те сключвали контракти с трети лица за закупуването на земеделска техника и съоръжение от търговски сдружения на по-високи цени. Целта била завишаване на цената на утвърденото подкрепяне и възвръщане на надписаната стойност по предварителна сделка
в брой или посредством фиктивни контракти.
При осъществените дейности по следствие е установена земеделска техника и документи, имаща отношение към незаконната активност. Работата по случая продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР