Турският вестник „Йени Шафак“ публикува материал, в който очертава военна

...
Турският вестник „Йени Шафак“ публикува материал, в който очертава военна
Коментари Харесай

Турски вестник представи военен сценарий за превземане на гръцки острови

Турският вестник „ Йени Шафак “ разгласява материал, в който обрисува военна интервенция на турските въоръжени сили за „ демилитаризация на егейските острови “, където са ситуирани гръцки елементи при положение на спор с Атина. Това написа гръцкият вестник " Прото Тема ", представен от организация " Фокус ".

„ В случай на война с Гърция, първата цел на турските въоръжени сили ще бъдат егейските острови “, написа в материала на проправителственото издание, което показва на първа страница заглавие и карти на възможната интервенция. Заглавието на материала е „ Дайте пояснение за Егейско море “ и в него се утвърждава турската позиция за „ демилитаризацията “ на 16 гръцки острова, както и се оспорва суверенитета на Атина над 152 дребни островчета и скали, които са включени в лист, с който Турция непосредствено оспорва гръцкия суверенитет.

В публикацията написа: „ Без никакво законно право в Източното Средиземноморие съгласно интернационалното право, Гърция подписа пиратско съглашение с Египет. „ Оруч Рейс “ навлезе в изключителната икономическа зона на Турция, продължавайки своята изследователска активност. Гърците, станали източник на напрежение в Средиземноморието с дейностите си, нарушават интернационалните контракти на Егейските острови от години. Атина милитаризира нелегално егейските острови, нещо, което е неразрешено. По-конкретно 16 острова, „ демилитаризирани “ съгласно интернационалните контракти, са тежко въоръжени “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР