Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Турция ще

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Турция ще
Коментари Харесай

Ердоган обещава засилване на правата и свободите в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че Турция ще ускори свободата на словото и на сдружаването в страната и правото на обективен правосъден развой в границите на План за деяние в региона на човешките права, оповестява Ройтерс.

Планът за деяние на държавното управление бе обещан през последните месеци като част от серия законови промени. Представяйки проекта в президентския замък в Анкара, Ердоган посочи, че той ще усъвършенства също правосъдната система. Никой няма да може да бъде лишен от независимост поради концепциите си, уточни турският президент, който е подложен на рецензии в страната и в чужбина поради неговото засилващо се властническо ръководство на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

В рамките на проект от девет точки Ердоган открои ограничения за възстановяване на правосъдната система в области, включващи национализация на земя и съдене на малолетни, до стъпки за обезпечаване на бърз правосъден развой и за облекчение на изискванията за бизнес. Той сподели, че държавното управление преразглежда правосъдното гонене на закононарушения, свързани с печата и интернет.

Подобряване на свободата на словото, сдружаването и религията е задачата, върху която сме работили най-упорито, сподели Ердоган пред министри и други държавни представители.

Критиците акцентират, че държавното управление на Ердоган упражнява политически напън върху правосъдната система, ориентиран към наказване на хиляди хипотетични съперници на държавното управление след опита за прелом от 2016 година Анкара декларира, че съдилищата са самостоятелни и че подхващат дейности на фона на заканите, пред които е изправена страната.

Турция подцени решенията на Европейския съд за правата на индивида за неотложно освобождение на известния човеколюбец Осман Кавала, съден от повече от три години, без да е произнесена присъда, и на Селяхаттин Демирташ, някогашен водач на прокюрдската Демократична партия на народите - третата по величина партия в Турция, отбелязва Ройтерс. Съдът, чиито решения имат юридически задължаващ темперамент, показва, че сходни арестувания в пандиза нарушават човешките права и единствено служат за ограничение на плурализма и на политическия спор.

Ердоган съобщи през днешния ден, че ще бъде основан комитет за наблюдаване на изискванията с човешките права в пандизите и че отчет за човешките права в Турция ще се разгласява годишно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР