Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в Турция ще

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в Турция ще
Коментари Харесай

Ердоган с голяма новина, касаеща Европа. Какво решиха с Путин

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че в Турция ще бъде основан газов хъб, през който ще се доставя газ на Европа, за което се е договорил с съветския водач Владимир Путин, оповестиха международните организации и турски медии.

" Европа обезверено търси източници на природен газ, само че Турция, популярност Богу, няма подобен проблем ", похвали се Ердоган в изявление през днешния ден пред парламентарната група на своята ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР), съобщи турската частна телевизия НТВ, осведоми Българска телеграфна агенция.
-->
" На последната ни среща с Путин бяхме на едно мнение. А той разгласи:  " Европа може да се доставя с природен газ от Турция ", сподели турският президент.

Руският водач Владимир Путин предложи в Турция да бъде построен център за газови доставки по време на диалог с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Астана, Казахстан, предходната седмица. Ердоган съобщи по-късно, че Турция и Русия са инструктирали съответните си енергийни управляващи неотложно да стартират механически изследвания по съветското предложение.

В изявлението си пред депутатите от своята партия Ердоган засегна и други настоящи въпроси, в това число подложен на критика медиен закон, който бе признат от депутатите и обнародван. Опозицията изиска през вчерашния ден от Конституционния съд да спре действието на основен негов член, опасявайки се, че ще докара до цензура.

По думите на Ердоган признатият от Народното събрание закон е бил от " историческа значителност ", а сходно законодателство има и на доста други места в света.

" Този закон беше незабавна нужда ", сподели Ердоган и акцентира, че задачата на държавното управление е била да подсигурява сигурността на страната и жителите както физически, по този начин и в обществените медии.

Турският президент обърна също внимание на проектобюджета за идната година, като акцентира, че най-голямото перо на разноските ще е ориентирано към сферата на образованието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР