Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи като умно лидерство коментара

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи като умно лидерство коментара
Коментари Харесай

Ердоган похвали Зеленски за умното лидерство

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дефинира като " мъдро водачество " коментара на украинския си сътрудник по отношение на нуждата от референдум за постигнатите взаимни отстъпки с Русия, оповестява " Ройтерс ".

Говорейки пред кореспонденти на връщане от срещата на върха на НАТО в Брюксел, Ердоган съобщи и че Турция не може да наложи наказания на Русия заради своите енергийни потребности и съдействието сред двете страни.

В понеделник украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че всички взаимни отстъпки, контрактувани с Русия за преустановяване на войната, би трябвало да бъдат гласувани на референдум.

Ердоган сподели, че ще организира обособени диалози с украинския и съветския си сътрудник през идващите дни за оценка на срещата на върха.

Турция, която е член на НАТО, споделя морска граница с Украйна и Русия в Черно море, поддържа положителни връзки и с двете страни и предложи да посредничи в спора. Въпреки че поддържа Украйна и подлага на критика Русия обаче, Анкара се опълчи на глобите против Москва.

" Ние купуваме съвсем половината от природния газ, който използваме, от Русия. Отделно построяваме нашата нуклеарна електроцентрала Акуй с Русия. Не можем да оставим това настрани ", акцентира Ердоган и добави, че в това отношение нищо не може да се направи.

" Трябва да запазим чувствителността си по този въпрос. Първо, не мога да оставя народа си на студа през зимата. Второ, не мога да спра нашата индустрия. Трябва да ги защитим ", означи турският президент.

Той също по този начин сподели, че украинските и съветските договарящи са съумели да реализират единодушие по четири от шестте съществени въпроса, обсъждани по време на мирните договаряния, само че териториалните разногласия за източния район Донбас и Крим остават.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР