Турският президент Реджеп Тайип Ердоган очаква да разговаря тази седмица

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган очаква да разговаря тази седмица
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще бъде точка на решение за стъпките в Източна Украйна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган чака да беседва тази седмица с съветския президент Владимир Путин, съобщи телевизия ТРТ Хабер.

Това Ердоган сподели след празничния намаз (молитва) в джамия в Истанбул по случай огромния мюсюлмански празник Рамазан байрам, който стартира през днешния ден.

" Тази седмица с огромна възможност ще изпълним диалог с господин Путин ", сподели турският водач пред публицистите. " Желанието ни е да съберем дружно в Истанбул или Анкара водачите " в спора, добави той, представен от частния ефирен канал СиЕнЕн-Тюрк.

" Турция - Истанбул или Анкара - ще бъде точка на решение за стъпките, които ще бъдат направени по отношение на Източна Украйна ", сподели още Ердоган.

По думите на турския президент " Путин е доста сензитивен по тези въпроси ". " Той (Путин, бел.ред.) сподели, че ще окаже каквато помощ може ", добави президентът.

По мотив на визитата си в Саудитска Арабия предходната седмица Ердоган уточни, че ситуацията в връзките сред двете страни ще се промени доста.

" Обсъдихме този въпрос с Мохамед бин Салман ", уточни турският водач, имайки поради саудитския престолонаследник.

Президентът означи още, че посетителите в от Саудитска Арабия в Турция ще набъбнат.

" Вярвам, че този туристически сезон ще премине доста, доста сполучливо за Турция ", сподели Ердоган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР