Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза днес, че не изключва

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза днес, че не изключва
Коментари Харесай

Ердоган не изключи възможността за среща Башар Асад. Ще има ли мир


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели през днешния ден, че не изключва опцията да се срещне със сирийския президент Башар Асад, заяви Анадолска осведомителна организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Попитан от публицисти за опцията за среща със сирийския водач, турският държавен глава сподели, че среща е допустима. В политиката няма място за настървение или мъка, разяснява Ердоган единствено дни след началото на въздушна атака против кюрдските милиции в Северна Сирия.
-->
Турският президент уточни, че тази среща ще се състои, откакто за това има съответните условия, означи Франс прес.

Ердоган обаче не даде вяра за понижаване на напрежението в Северна Сирия, отбелязва ДПА. Турция, сподели той, е по-решена от всеки път да затвори цялата си южна граница с „ линия за сигурност “. Русия поддържа сирийския президент Башар Асад, до момента в който Анкара поддържа бунтовниците, които се борят за свалянето му.

Турция, чиито войски към този момент участват на сирийска територия, южно от нейната граница, обаче промени позицията си по отношение на Дамаск през последните месеци. Анкара се ангажира през последните месеци с процеси на нормализиране на връзките с няколко районни сили, в това число Израел и Египет, отбелязва Франс прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР