Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган към Путин: Да открием заедно пътя към мира


Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва организира през днешния ден телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на турската държавна телевизия ТРТ Хабер.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1871
Разговорът е траял към един час. В диалога е било разисквано нападението на Русия против Украйна и връзките сред Турция и Русия, се показва в известие на дирекцията по връзки на турското президентство. Ердоган е декларирал в диалога, че е подготвен да окаже всевъзможен принос за допустимо най-скорошно решение с мирни средства на казуса в Украйна.

Ердоган е подчертал, че неотложно общо прекъсване на огъня ще отстрани филантропичните паники в региона и ще даде опция за търсене на политическо решение. " Да открием дружно пътя към мира ", е призовал Ердоган. Турският президент е подчертал значимостта от незабавно предприемане на стъпки за обезпечаване на помирение, отваряне на филантропични коридори и сключване на спокойно съглашение.

Ердоган е изтъкнал, че е в непрестанен контакт с украинската страна и с други страни. Той е декларирал, че ще продължи напъните си за осъществяване на всеобхватни договаряния и реализиране на резултат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР