Летище София официално добави първата си прибалтийска дестинация с полетите

...
Летище София официално добави първата си прибалтийска дестинация с полетите
Коментари Харесай

София и Рига ще са свързани с директен полет

Летище София публично добави първата си прибалтийска дестинация с полетите на латвийската самолетна компания „ Еър Балтик “ (airBaltic). Самолетът на компанията бе посрещнат през днешния ден на столичния аеропорт с обичаен воден салют, макар че полетът към този момент се извършва от няколко седмици. 

Това е първият маршрут на самолетната компания от Летище София, а полетите ще се извършват три пъти седмично – вторник, четвъртък и събота, свързвайки българската столица със столицата на Латвия. 

„ Приветстваме „ Еър Балтик “ за решението да стартира директни полети до Рига. Чрез тях българите ще имат опция да доближат до всички балтийски и скандинавски летища единствено с едно прехвърляне. Благодарни сме за доверието на самолетната компания и пожелаваме триумф на новата дестинация в портфолиото ни “, сподели Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на „ СОФ Кънект “, оператор на Летище София. 

От самолетната компания също показаха признателност към сътрудниците си от столичното летище. 

„ Еър Балтик “ лети до над 70 дестинации в Европа, Близкия Изток и Азия. Освен връзките до тези места, самолетната компания се похвали и с млада флотилия, състояща се от самолети „ Еърбъс А220-300 ". Превозвачът оповестява също, че е съумял да понижи количеството на въглеродните си излъчвания с 33% спрямо 2008 година посредством модернизиране на своя флот и усъвършенстване на процедурите за кацане. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР