Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е провел видеоконферентен

...
Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е провел видеоконферентен
Коментари Харесай

Турция и Италия си сътрудничат в областта на сигурността

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е провел видеоконферентен диалог с италианския си сътрудник Лучана Ламорджезе, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, като се базира на известие на турското министерство на вътрешните работи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сойлу е изтъкнал, че съвещанията на взаимната комисия в региона главно на сигурността и ръководството на миграцията, основана сред министерствата на вътрешните работи на двете страни, които имат многостранни стратегически връзки и близко съдействие, ще продължат и ще се усилят в бъдеще, също както и взаимните визити.

В диалога са били разисквани също войната Русия-Украйна, рецесията в Сирия, битката с незаконната миграция, предприеманите с национални средства ограничения за сигурност на границите, филантропичните помощи и битката против терористичните организации ПКК/СЗН и ФЕТО.

Турция преглежда Силите за отбрана на народа (СЗН) и настоящата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) като разклонения на една и съща терористична организация.

Според Анкара придвижването на живеещия в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен стои зад опита за прелом в Турция през юли 2016 година Движението на Гюлен се преглежда от турските управляващи като терористична организация - Фетхуллахистка терористична организация (ФЕТО).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР