Турските гранични власти са информирали българските си колеги за случай

...
Турските гранични власти са информирали българските си колеги за случай
Коментари Харесай

Български хеликоптер нахлу в Турция и хвърли 101 килограма дрога

Турските гранични управляващи са уведомили българските си сътрудници за случай с хеликоптер, който е изхвърлил опиати над турска територия, покрай границата с България, съобщи Българска национална телевизия.

Българският хеликоптер е изхвърлил 101 кг скункс на пазарна стойност 20 милиона лири в Турция. Заловени са трима обвинени. 

Екипите на въздушното радарно командване на Чанаккале забелязали, че хеликоптер, навлизащ в турското въздушно пространство от България, лети ниско над село Йенимахале в област Бабаески на Къркларели през нощта. Ситуацията е докладвана на командването на жандармерията на провинция Къркларели, оповестяват турски медии.

Предприемайки дейности, екипите са иззели 101 кг скункс на пазарна стойност 20 милиона лири, опаковани в чували в района. Задържани са трима обвинени. Установено е, че килограми дрога са изхвърлени в региона с Ххеликоптер.

Губернаторът на Къркларели Бирол Екичи сподели, че интернационалната незаконна мрежа, която е била следена отдавна, е била разрушена. Губернаторът Екичи сподели:

„ Установено е, че хеликоптерът е летял ниско в село Йенимахале в региона. Нашите екипи откриха, че хеликоптерът, който е хвърлил торби в района, се е върнал назад към българската страна. След случая 101 кг материал от скункс беше конфискуван при интервенцията, стартирана от екипите на командването на провинциалната жандармерия.

„ Борбата ни против Наркотиците ще продължи уверено. Няма да позволим нашата нация и нашата юноша да бъдат отровени “, сподели той. От друга страна беше обявено, че делата на 3-мата обвинени в жандармерията не престават.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР