Турската DenizBank - една от най-големите в страната, значително затегна

...
Турската DenizBank - една от най-големите в страната, значително затегна
Коментари Харесай

И най-голямата банка в Турция спря да открива сметки на руснаци

Турската DenizBank - една от най-големите в страната, доста стегна изискванията за разкриване на сметки за съветски жители от началото на тази година, като от ден на ден отхвърля сходни заявки, оповестява РБК, цитирайки медиатори, помагащи на руснаците да получат банкови карти в Турция, цитира Факти и Българска телеграфна агенция.

„ От началото на 2024 година DenizBank на практика спря да отваря сметки за съветски жители - от 10 заявки за разкриване на сметка единствено едно получава утвърждение “, акцентира медиаторът Сергей Овсянников.

Той също по този начин означи, че даже съществуването на позволение за престояване или регистрация в Турция не дава опция за разкриване на банкова сметка. Въпреки това кредитната институция утвърждава поръчки за клиенти с огромен депозит от $100 хиляди и повече, добавя специалистът. В същото време по-рано беше допустимо да отворите сметка в DenizBank единствено в случай че имате съветски чуждестранен паспорт, се споделя в материала.

През февруари стана известно, че турската банка Deniz стартира да изисква от съветски жители документи, потвърждаващи позволение за престояване в Турция.

От 1 януари турските експортьори са изправени пред банкови отводи да одобряват парични преводи от Русия. Проблемът е частично обвързван с натиска на Съединени американски щати върху Турция във връзка със глобите. Турското министерство на търговията се зае с въпроса, а Москва води разговор с Анкара. Турската страна е публично осведомена със съществуващите проблеми в платежните преводи с Русия, не счита обстановката за пагубна, съответните ведомства на двете страни работят за разрешаването на обстановката, сподели източник от администрацията на президента на страната за РИА Новости. В същото време източник от банковия бранш заяви на 14 февруари, че Съединени американски щати, въз основа на политиката на наказания, предизвестяват редица частни банки в Турция за нуждата от деликатна инспекция на платежните преводи с Русия, достигайки до застрашителен звук.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР