Туршията е неизменна част от трапезата ни през зимата. Но

...
Туршията е неизменна част от трапезата ни през зимата. Но
Коментари Харесай

За какво да внимавате при покупката на туршия

Туршията е неизменима част от трапезата ни през зимата. Но при покупката ѝ би трябвало да бъдем доста деликатни. Това важи най-много за туршиите с ниско наличие на сол. Солта е главен консервант в туршията и в случай че тя е в незадоволително количество, развиването на патогенни бактерии се засилва. Консумацията на сходен артикул може да докара до освен до стомашни неразположения, само че и до отравяне. За да избегнете това, заложете на надеждни производители, поучава actualno.com.

Избягвайте покупката на насипни туршии. Обикновено качеството на такива артикули не предстои на надзор. Дървените бъчви и огромните пластмасови съдове дават идеални условия за развиването на на бактерии.

Недобросъвестните производители постоянно употребяват калциев хлорид, с цел да усилят плътността на зеленчуците и да ускорят тяхната ферментация.

- Обърнете внимание на етикета на туршията. От нейния състав би трябвало да липсват такива добавки. С вярната технология, туршията ферментира по натурален път и не се постанова прибавянето на добавки.

- Саламурата също е значима. Обърнете внимание на нейния цвят. Тя би трябвало да е транспарантна.

- Само при маринованите краставички е обикновено тя да има лека мътност.

- Критерий за качеството на туршията е твърдостта на зеленчуците, без значение от това дали са цели, нарязани на части или настъргани.

- Срокът на валидност на неотворена туршия не би трябвало да надвишава 2 години. Ако е по-дълъг, евентуално в състава ѝ участват консерванти.

- Съхранявайте отворената туршия в ледник съгласно напътствията на опаковката. Неотворените туршии също би трябвало да се съхраняват на хладно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР