Туроператори и хотелиери по Южното Черноморие не одобряват новите правила

...
Туроператори и хотелиери по Южното Черноморие не одобряват новите правила
Коментари Харесай

Туризмът се готви за протест

Туроператори и хотелиери по Южното Черноморие не утвърждават новите правила за влизане в България, съобщи NOVA.

Бизнесът дава период до 7 юли, след което ще обмисли организирането на митинг.

Туристическият отрасъл по Южното Черноморие недоволства против към този момент настоящата заповед за зониране при влизане на непознати туристи в България. Смятат, че новите правила подсигурили единствено спокойствието на непознатите им сътрудници.

„ Тази зоналност анулира всякаква прогноза за нашите сътрудници. Знаете, че съгласно тази заповед попадането на страните в другите зони ще се актуализира всяка седмица. Още през вчерашния ден сътрудници от Украйна и от други пазари ми звъняха и споделиха: „ Добре, какво се случва? Ние продаваме България, имаме резервации. Ако по тези доста неразбираеми критерии в заповедта, ние попаднем от оранжева в алена зона, какво правим”, изяснява Иван Кирязов, притежател на туроператорска компания.

„ Трябва да има и предвидимост. Не може от през днешния ден за на следващия ден. От през днешния ден за на следващия ден не се прави бизнес”, съобщи Янчо Парушев, член на УС „ Съюз на притежателите в Слънчев бряг”.

В сектора са обезпокоени, че разпоредбите за влизане на непознати жители у нас се променяли прекомерно постоянно, а пакетите се оскъпявали поради PCR-тестовете и това водело до анулация на резервации.

Според туроператора Диян Минков към 20-30% от резервациите се анулират.

От сектора упорстват в период до 7 юли да се върнат старите правила за влизане в България, в противоположен случай заплашват с митинг.

„ Явно тази заповед не е правена след съвещания с сектора. Продължаваме по остарелия начин”, съобщи Иван Кирязов.

От Министерството на туризма оповестиха, че просто извършват здравните разпореждания.

От здравното министерство оповестиха за NOVA, че описът на страните по цветови зони ще се преглежда един път седмично и при нужда ще бъде обновяван всеки понеделник. Това щяло да разреши на хората да възнамеряват пътуванията и почивките си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР