Цялото общество иска да се направи всичко възможно тази година

...
Цялото общество иска да се направи всичко възможно тази година
Коментари Харесай

Сашо Пенов си пожела учебна година, независеща от цената на тока и газа

Цялото общество желае да се направи всичко допустимо тази година да доминира и да бъде трайно открито присъственото образование в учебно заведение. Нека да имаме шанса и опцията това предпочитание да се осъществя. Това си пожела служебният учебен министър проф. Сашо Пенов пред Българска национална телевизия.

Сашо Пенов се надява, че обстановката ще бъде такава, че няма да има потребност от неприсъствено образование поради ограничения, свързани със цената на енергоносителите.

Днес, първият образователен ден да стартира една естествена просветителна година. През август месец и началото на септември се обсъждала обстановката на страната със здравното министерство и желанието на държавното управление е тази година да бъде присъствена, разясни Пенов.

Той добави, че когато доста хора се съберат на едно място рисковете съществуват, само че по този начин оповестените действия на служебното държавно управление, ще се избегнат вероятните случаи да се стигне до такава степен, че да се затвори една единствена паралелка. Сашо Пенов е оптимистично надъхан да се употребява положителното от това, което се случило по време на коронавирус обстановката. Ние можем да извлечем много изгоди от образованието в електронна среда, означи служебният министър.

МОН са създали разбор и са събрали информация кои учебни заведения с какво гориво се отопляват, само че занапред ще се разясняват ограниченията за присъственото образование през цялата образователна година. При разбор на съответната обстановка и при съответни проблеми в бъдеще, когато бъдат създадени бюджетите, ще се преценяват съответните ограничения. Нека да стигнем до действителни обстановки, с цел да се преценят какви са опциите за средства да се посрещат потребностите, посочи Сашо Пенов.

Той добави, че към този момент е почнала процедура по разискване на промени в образователните стратегии, само че към момента са в начален стадий, в който се чакат мненията на заинтригуваните страни, експертите и да се проведат публични съвещания. Едва тогава при нужда и при краен резултат, ще се реши кои промени в образователното наличие са целесъобразни и кои не. Държавните зрелостни изпити при учениците ще се организират по същия метод, както до момента, посочи още служебният учебен министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР