Цялостна промяна на пешеходните настилки в централната част на града

...
Цялостна промяна на пешеходните настилки в централната част на града
Коментари Харесай

В ход е ремонтът на пешеходната зона в центъра на град Ловеч

Цялостна смяна на пешеходните настилки в централната част на града планува планът „ Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад „ Тодор Кирков “ кв. „ Вароша “, гр. Ловеч “. С бюджет от близо 7 млн. лева ще бъдат ремонтирани и трите площада в града.

В рамките на плана със период до края на месец март 2019 година ще бъде положено ново озеленяване и ще бъде актуализирано градското обзавеждане със зони за спорт и юношески действия.

Ще бъдат инсталирани и три нови фонтана. С финансиране от ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 ще бъде ремонтирана и скулптурната комбинация пред правосъдната палата в града. Предвижда се да бъде въведено енергоспестяващо осветяване, а рампи да създадат средата по-достъпна.

Проектът включва още и ремонт на площад „ Тодор Кирков “ в остарелия квартал „ Вароша “ и обезпечаване на функционална връзка на възрожденския регион с централната градска част.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР