Цялата магия на илюзионистите се крие в това, че хората

...
Цялата магия на илюзионистите се крие в това, че хората
Коментари Харесай

Магиите на Динамо

Цялата магия на илюзионистите се крие в това, че хората им имат вяра – може би зрителна машинация, може би напълно явен номер, може би знамение, хората имат вяра и не имат вяра на най-различни неща.

Манипулацията на съзнанието и бързината са съществени точки в магическите номера. Човекът Динамо (Стивън Фрейн, както в същинското му име), колкото и извънреден и сръчен да наподобява на множеството фенове, е събрал няколко скептици, които желаят да го опровергаят. Наричат част от номерата му обикновени и даже явни.

Колко са обикновени не е ясно, откакто е съумял да „ излъже ” толкоз доста хора, които и за секунда не се усъмняват в това, което той прави. И в случай че всичко това е елементарно и обикновено, по какъв начин тогава елементарен човек е съумял да се разноски по река, тъкмо както в библейската история за Христос?

Разходката по водите на река Темза е една от най-впечатляващите му илюзии. В продължение на няколко минути Динамо се разхожда по повърхността на реката. След края на осъществяването си, Динамо изрично отхвърля да показа по какъв начин го е направил.

Всички негови вълшебства са удивителни, а това, че се разхожда и демонстрира номерата си на хората е още по-удивително. Динамо „ реалокира ” непотъмняла част от кожата на момиче, от Маями, от китката (където е бил часовникът й) съвсем до рамото. Друг номер, който изумява публиката е вкарването на мобилен телефон в бирена бутилка.

 Магиите на Динамо

Друга впечатляваща магия - теглят карта, която Динамо не вижда, по-късно виделите картата се взират в огънче от запалка. Динамо приближава пръстите си до пламъка и след секунди на палеца му се изписва каква е била картата. Според тези, които имат вяра в илюзията и магията, това е извънредно и даже граничи с невероятното. Според неверниците, обаче картата е била релефна и се е отбелязала на пръстите на Динамо. Единственият проблем за неверниците е, че картата въобще не стига до ръцете му.

Магиите на Динамо не могат да се опишат или опишат с думи – те би трябвало да се гледат. На пръв взор всичко е ясно, само че надълбоко зад ясното се крие нещо, което множеството от нас не могат да схванат. И внезапно сред номера, действителността и магията границите се размиват – виждаш нещо, на което в никакъв случай не би повярвал и в действителност не вярваш даже сега, само че то е реалност, случва се пред очите ти.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР