Цял жилищен блок в берлинския квартал Нойкьолн, известен с голям

...
Цял жилищен блок в берлинския квартал Нойкьолн, известен с голям
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Карантина за цял жилищен блок в Берлин

Цял жилищен блок в берлинския квартал " Нойкьолн ", прочут с огромен % турско и имигрантско население, беше подложен под карантина, откакто по-голямата част от жителите ми дадоха позитивни проби за ковид, заяви " Тагесшау ". Информацията е доказана от здравния консултант Фалко Лике, прибавя БГНЕС.
Досега 52-души са тествани позитивно още в края на предходната седмица. Чакат се лабораторните разбори, а през седмицата ще бъдат тествани всички жители на блока. Има възможност броят на позитивните случаи да се усили.
За тестванията са мобилизирани 6 мобилни групи, заяви Лике.
Един просветител е бил приет в болница.
Карантината е засегнала стотици поданици, някои от които са напуснали блока. Все още не е ясно по какъв начин толкоз хора са се заразили по едно и също време.
Има подозрения, че проповедникът е популяризирал болестта и в други елементи на Берлин, само че не в тези мащаби, както в " Нойкьолн ". Не се изключва опцията за връзка сред хора, които се познават между тях.
Два учебни класа, в които учат възпитаници от засегнатия жилищен блок, също са сложени под карантина и са тествани за ковид. Открит е позитивен случай в главното учебно заведение, а в гимназията има инфектирани възпитаник и преподавател.
Още: " Двоен растеж на инфектираните с ковид, само че и повече оздравели плюс картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР