Цветята са незаменими като подарък от древни времена. Те са

...
Цветята са незаменими като подарък от древни времена. Те са
Коментари Харесай

Кое цвете какво символизира?

Цветята са незаменими като подарък от антични времена. Те са най-подходящият метод някой да се почувства специфичен и обичан. Много постоянно с тях можем да кажем повече от това, което се осмеляваме да изречем с думи. Те имат собствен език и потапянето в неговата магия и символика е едно извънредно обогатяващо прекарване.

Във времето символиката на цветята се е променяла, само че въпреки всичко са останали някои общи послания, присъщи за всяко цвете. Трябва да се знае също, че другите цветови нюанси показват разнообразни мисловни и прочувствени разлики, а от време на време и нови хрумвания. Букет със особено подбрани цветя е можел да съобщи цяло обръщение от усеща и планове.

Ето какво можем да научим от някои от тях.

Зюмбюл

Това жизнерадостно пролетно цвете символизира невзискателност и примирение. Лилавият на цвят зюмбюл на езика на цветята е молба за амнистия, розовият показва смирение, белият символизира хубостта, а жълтият цвят - ревността и завистта. Само едно цвете, а са въплътени толкоз доста страсти в другите му цветове.

 символика на зюмбюла

Ирис

Това цвете е емблемата на страната Франция. Символизира другарството. С него се изпраща обръщение за смисъла на другарството на различен човек за нас. То символизира също вярата, вярата, мъдростта и храбростта.

Карамфил

Карамфилът е едно от най-популярните цветя, които най-често носим и подаряваме по разнообразни мотиви. То символизира дълбоката и чиста обич, очарованието. Розовият карамфил е знак за женската обич. Червеният е знак, че в никакъв случай няма да забравим някого и ще го носим в сърцето си. С виолетов можем да изразим възхищението си от някого, а жълтият е израз на отричане и отчаяние от индивида, на който се подарява.

Лале

Лалето е цветето, символизиращо съвършената обич. Шареното лале се подарява като пояснение в обич. То е и национално цвете на Холандия.

 символика на лалетата

Люляк

Това уханно пролетно цвете се счита за поетичен дипломат. Много скъп е белият люляк, който най-често се избира за цвете при пролетните сватби. Не инцидентно го назовават и кралско цвете, тъй като украсява разнообразни тържествени церемонии.

Теменужка

Неслучайно дефинират цветето като срамежлива теменужка. То символизира невзискателност, стеснителност. Символизира също по този начин живот и благополучие. Хората, които избират това цвете, са способни на чисти усеща през целия си живот.

Ябълков цвят можем да подарим с благопожелание да се случват по-хубави неща, а с фрезията да засвидетелстваме доверие в някого, олеандърът пък показва внимание, минзухарът - наслада. Всяко цвете може да каже доста повече от това, което ще се осмелим да изречем. Ако се доверим на езика, на който приказва.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР