Цветан Цветанов вероятно изпълнява някакво задание да спаси доставката на

...
Цветан Цветанов вероятно изпълнява някакво задание да спаси доставката на
Коментари Харесай

Анализатори за скандала Цветанов - Радев: Единият изпълнява задание, а другият влиза в образа на Яне Янев

Цветан Цветанов евентуално извършва някакво задание да избави доставката на „ Ф–16 “, сподели социологът проф. Михаил Мирчев в предаването „ Тази заран “ по bTV. „ Свещено право на президента е да влезе в облика на Яне Янев и да се занимава с такива битовизми “, отвърна политологът Георги Харизанов. Двамата разясниха новата словесна престрелка сред президента Румен Радев и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка със абсурда за избор на изтребител за Военновъздушните ни сили. Държавният глава съобщи през вчерашния ден: „ Цветанов не схваща нищо от изтребители, той схваща от жилища. Единствената връзка на господин Цветанов и авиацията е това, че приказва на автопилот – някой различен му задава курса “. Цветанов пък посъветва президента да не се пробва да внушава, че има спор сред него и премиера Бойко Борисов.

„ Цветанов не приказва на автопилот, допускам, че извършва някакво задание, с цел да може по този начин да се опълчва – би трябвало да се избавят „ Ф–16 “-ките “, сподели Мирчев.

„ Не знам от кое място се прави изводът, че някой лобира в нечия страна, само че в последна сметка свещено право на президента е да влезе в облика на Яне Янев и да се занимава с такива битовизми. Според мен това смъква извънредно доста равнището на диалога и не подхожда на институцията “, сподели Харизанов.

Според Мирчев „ президентът не може да стои като благородна скулптура и когато върху него се сипе нечистотия, да не дава отговор въобще. Става дума за обвинявания в корупция, а президентът просто подсети, че Цветан Цветанов е доста бременен със подозрения (за корупция, бел. ред.), имаше и правосъдно дело, и т. н. Така че доста би трябвало да се внимава кой кого в какво упреква. Не може да обвиняваш някого в нещо, в което ти самият си опетнен “.

„ Това важи в цялостна мощ и в противоположната посока – сподели Харизанов. – Нека не забравяме, че актуалната брачна половинка на президента беше назначена на два контракта по времето, по което той беше началник на Военновъздушните сили, с цел да взема две заплати. След като всеки има някаква история, за какво би трябвало да се води въобще този диалог? Всеки идва в политиката със своята история “.

„ Става дума за нашата войска, за техническото ѝ превъоръжение и тук би трябвало да се произнасят специалисти, а не да се водят такива плиткоумни разговори “, уточни Мирчев.

На въпрос дали става въпрос за борба сред специалистите или на лобита той отговори: „ Когато става дума за 40-годишни самолети трета приложимост от страна като Португалия, явно става дума за лобизъм “.
Снимка: Ладислав Цветков

„ Това, което желая и бих се радвал като поданик, е след сформирането на парламентарната анкетна комисия „ Грипен “ цялата информация по проблема да бъде оповестена, сподели Харизанов.

По думите му президентът е този, които продължава словесните престрелки – „ може би няма по-важни неща, с които да се занимава, и за него е значимо непременно, с реплики в жанр Яне Янев, да се държи в осведомителния поток. Мисля, че не му отива “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР