ЦСКА София запази аванса си от четири точки на върха

...
ЦСКА София запази аванса си от четири точки на върха
Коментари Харесай

ЦСКА София прибра ценни 3 точки в червеното дерби на столицата

ЦСКА София резервира задатъка си от четири точки на върха в efbet Лига след скъпа победа с 1:0 при гостуването на ЦСКА 1948.

Влезлият като запаса Тобиас Хайнц осъществя единствения гол в 67-а минута.
-->
ЦСКА резервира лидерската си позиция с 57 точки, четири повече от втория Лудогорец. ЦСКА 1948 позволи първа домакинска загуба този сезон и остава на трето място с 45 точки.

Двубоят се очакваше с огромен интерес поради разногласията сред двата клуба през седмицата, като желанието на гостите срещата да се играе на Националния стадион " Васил Левски " не бе задоволено, което накара последователите на отбора да бойкотират срещата и да гледат дуела от нагорнище край стадиона.

Двата тима изиграха криво-ляво първо полувреме, в което домакините имаха по-добри обстановки за гол. Още в 3-а минута Ангел Бастунов се озова на стрелкова позиция, само че стражът на гостите Густаво Бусато спря с тяло удара.

Домакините бяха покрай попадение и в 29-а минута, само че шут на Умарбаев бе париран от капитана на ЦСКА Юрген Матай.

За " армейците ", които в този мач играха в черни екипи, Тибо Вион насочи прецизен удар от фаул в 21-а минута, а малко по-късно и Маурисио Гарсес стреля от отдалеченост, само че още веднъж не затрудни вратаря Даниел Наумов.

Домакините бяха по-активни в първите минути след почивката, само че не съумяха да затруднят съществено Бусато.

Ключов миг в мача се оказа промяната на неубедителния Жеферсон с единственото попълнение на ЦСКА през зимата Тобиас Хайнц. Норвежецът влезе в игра в 64-а минута и три минути по-късно откри резултата с дебютния си гол на " армейците ". Хайнц бе изведен с превъзходен пас от Дюкенс Назон, завоюва единоборството с Ангел Лясков и технично прати топката в мрежата.

В 71-а минута ЦСКА 1948 изравни, само че насладата на домакините бе къса. Евгений Сердюк вкара, само че след ревизиране на обстановката с ВАР основният рефер Георги Кабаков анулира попадението, защото украинецът си поведе топката с ръка, преди да я прати в мрежата.

Хайнц бе покрай втори гол в 86-а минута, само че техничният му удар мина настрана от вратата.

Голмайсторът в шампионата Ивайло Чочев можеше да изравни в 87-а минута, само че с левия крайник стреля около левия непряк дирек.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР