ЦСКА работи изключително сериозно по лятната си селекция и е

...
ЦСКА работи изключително сериозно по лятната си селекция и е
Коментари Харесай

ЦСКА взима шампион на Норвегия

ЦСКА работи извънредно съществено по лятната си селекция и е доста покрай първия си удар на трансферния фронт! Армейците са в напреднали договаряния за привличането на норвежкия бранител Бирк Риса, който е част от локалния първенец Молде.

Той е на 25 години и е висок 188 сантиметра, по-силният му крайник е левият. Въпреки сериозния си растеж той има добра скорост и механически умения, като може да работи както като централен бранител, по този начин и като ляв краен защитник и даже халфбек.

През сезон 2022 записва общо 26 дуела като титуляр в шампионата на Норвегия, а през есента прибавя към тях и 10 участия в Лигата на конференциите. Риса работи със същата мениджърска организация, която държи правата на сънародника му Джонатан Линдсет, както и на Дауда Бамба, който има норвежки паспорт.

Договорът му с Молде изтича през декември и лятото ЦСКА ще се възползва от това, като ще го закупи. Червените към този момент са постигнали съглашение с играча, а сега водят заключителни договаряния с клуба му по отношение на точния размер на трансферната сума.

Норвежецът стартира футболния си път като едвам 7-годишен в локалния нискоразреден клуб Сола, следва интервал в Санднес Улф, а когато е на 16 е притеглен от немския Кьолн. Първият му допир с мъжкия футбол е през сезон 2017/18, главно за дублиращия отбор. Все отново прави дебют в Бундеслигата на 10 декември 2017 година при семейството на Фрайбург (3:4).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР