ЦСКА претърпя първа загуба през сезона. В дербито на 13-ия

...
ЦСКА претърпя първа загуба през сезона. В дербито на 13-ия
Коментари Харесай

Кошмар за ЦСКА в София

ЦСКА претърпя първа загуба през сезона. В дербито на 13-ия кръг в efbet лига Локо Пд победи с 3:1. В навечерието на Хелоуин три пъти алената отбрана проби Георги Минчев (49, 55 и 66). За 17 минути след почивката нападателят оформи своя хеттрик. Резервата Йоан Баи (84) съумя да означи почетно за домакините. Бившият нападател на ЦСКА Минчев първо оползотвори центриране на Йосип Томашевич, а след това след корнер и пас от Мартин Паскалев от упор разстреля за повторно Бусато. Той се разписа от близко и с глава след центриране на капитана Димитър Илиев.
През първата част още веднъж гостите нападнаха по-опасно. Капитанът им Димитър Илиев даде акуратен пас на Парвиз Умарбаев (22), само че бранителят Юрген Матей се хвърли в краката на узбекистанеца и той даже не съумя да нанесе удар.
Лукас Салинас (32) шутира отдалеко, а Густаво Бусато улови без особени проблеми. Георги Йомов центрира за Яник Вилдсхут (37), който неотложно стреля, само че националът Бирсент Карагерен застана на пътя на топката и блокира шута.
В идната офанзива нидерландецът пое страховит пас на Греъм Кери, размина Кристиан Гомис, само че разочарова с удар право в тялото на вратаря Лукас Рейдър.
Карло Мухар (43) стреля от границата на огромния пеналт, само че край вратата на гостите в навън. Умарбаев (45) приключи с удар добра офанзива на пловдивчани отдясно, само че Бусато избави.
През 2016 година " смърфовете " реализираха първа победа на " Армията ". Двата тима ще се срещнат на 1/4-финал за Купата на България през март 2022 година още веднъж в София. Те са последните два носителя на купата.
Напрежението сред агитките ескалира още преди началото на дуела на „ Българска войска “. Минути преди началото на дербито почитателите на двата тима се сбиха на пистата пред бранша за посетители, както и на трибуните сред Сектор А и Сектор Б.
Привържениците на домакините си пробиха път по пистата и стигнаха до бранша с почитатели на „ смърфовете “, където се стигна до батални подиуми. В тях е потърпевш админът на ЦСКА Стойко Сакалиeв, получил удар със седалка в главата. Заради мелето дуелът стартира с няколко минути забавяне.
Враждата сред двете агитки е многогодишна. Ултрасите се биха и на пистата пред централната естрада на стадион " локомотив " през 2017 година
На мача имаше турски скаути, с цел да следят онлайн нападателя на „ армейците “ Жорди Кайседо.
Националът на Еквадор обаче беше надалеч от мощните мачове с аления екип, а договорът му изтича в края на сезона и е изцяло допустимо да бъде продаден през зимата, тъй като след Нова година той е в правото си да договаря с други клубове и през лятото " алените " ще го изтърват без пари.
Интерес към голмайстора на efbet Лига има от страна на турския първокласен Газиентеп, който искаше да го притегли още по време на летния трансферен прозорец.
Няколко от футболистите на Локо (Пд) също съставляват интерес за скаутите. Сред тях са българските национали Петър Витанов и Бирсент Карагарен, както и играчът от представителния отбор на Узбекистан Парвиз Умарбаев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР