Цивилните, блокирани в северния сирийски град Ракка, бастион на групировката

...
Цивилните, блокирани в северния сирийски град Ракка, бастион на групировката
Коментари Харесай

Цивилните в Ракка в смъртоносен лабиринт

Цивилните, блокирани в северния сирийски град Ракка, бастион на групировката "Ислямска страна " (ИД), са хванати в клопката на "смъртоносен лабиринт " поради яростните сражения за прогонване на джихадистите, предизвести интернационалната правозащитна организация "Амнести интернешънъл ", представена от Reuters.

Организация на обединените нации счита, че до 25 000 мирни жители са останали в Ракка, а десетки хиляди са избягали макар снайперистите на ИД и заложените мини.

"Амнести интернешънъл " предизвести, че до момента в който борбата за прогонване на джихадистката формация от града се ожесточава, хиляди цивилни са попаднали в "смъртоносен лабиринт ", където са обстрелвани от всички страни.



Подкрепяните от ръководената от Съединени американски щати коалиция Сирийски демократични сили (СДС) - съюз от кюрдски и арабски милиции - отвоюваха 60% от Ракка.

"Амнести интернешънъл " прикани Съюз на демократичните сили и американските въоръжени сили да удвоят напъните за отбрана на цивилните, като заобикалят безразборни и непропорционални въздушни удари и основат обезопасени пътища за бягство.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида - основана във Англия неправителствена мониторингова организация, която разполага с необятна мрежа от информатори в Сирия - е преброил 167 цивилни при удари на обединението от 14 август.

Съединени американски щати и техните съдружници твърдят, че взимат всички защитни ограничения, само че при започване на този месец признаха, че са умъртвили 624 цивилни в Сирия и Ирак от началото на бомбардировките през 2014 година



Според "Амнести интернешънъл " ИД се пробва да употребява цивилни като човешки щитове, а бягащи мирни поданици са обстрелвани от засада от джихадисти снайперисти. Нарушенията, осъществявани от терористичната формация, обаче не понижават интернационалните отговорности на другите страни в спора да пазят цивилните, акцентира правозащитната организация.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР