Цивилни полицаи патрулират край училищата и дилърите не смеят да

...
Цивилни полицаи патрулират край училищата и дилърите не смеят да
Коментари Харесай

Цивилни полицаи ги ловят край училищата

Цивилни служители на реда патрулират край учебните заведения и дилърите не смеят да припарят към този момент покрай образователните заведения. На няколко пъти техни „колеги“ били хванати от чакащ детето си в учебния двор „родител“.

„В Бургас край учебно заведение никой не смее да пристигна и да предлага дрога. Ловим ги като мухи и към този момент съвсем не останаха“, сподели умел криминалист.

Както „Труд“ пръв заяви, контролът от страна на полицията край всяко школо е затегнат двойно. Лично шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи комисар Калоян Калоянов сподели, че инспекциите са приоритет и ще не престават непрестанно в същия дух.

Дилърите нормално не са безработни, докарват си спомагателен приход с продажбата на марихуана. Само за три дни предходната седмица бяха хванати трима души при такава акция. Един от тях криел дрогата в гащите си. Други скривалища са шапките и обувките, само че става все по- мъчно. Ученици разясняват под сурдника, че трябвало да пътуват до различен огромен морски град, с цел да си набират цигари марихуана. Цената на цигара вървяла 5- 10 лв..

„Не се касае за инцидентност при въпросните профилирани полицейски интервенции, а за регулярни дейности в интервал от две години обратно, като тези ограничения са подхванати след взаимно решение сред кмета на Бургас Димитър Николов и комисар Калоянов. Служители от престъпна полиция се включват и правят инспекции на подозритерните лица, в случай че преценят- и в частните домове“, сподели Цветелина Рандева, представител на полицията в Бургас.

Говори се, че дилърите в действителност се изнасят по прилежащите курорти, с цел да чакат лятото. Миналият сезон шлагер станаха по този начин наречените „лаборатории на колела“. В раници, пласьорите събираха нужните за замесване на опиати принадлежности и се придвижваха най- постоянно с коли. Щом се договореха с клиенти, отиваха на уречено място- в околна на курорта горичка или пък в по- глуха алея край морето и на място приготвяха и продаваха стоката. Полицията тогава стегна инспекциите на коли, като подробно бяха претърсвани купета и багажници на возилата на съмнителни лица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР